Jet Li och Gong Li i Disneys nya Mulan

Kommande spelfilmen Mulans rollista växer.

Jet Li och Gong Li.
Jet Li och Gong Li.

Disney fortsätter att utöka rollistan till den nya spelfilmen av Mulan. Jet Li och Gong Li ansluter sig till produktionen.

Hua Mulan är är en berättelse om flickan med samma namn i en gammal kinesisk folkdikt. 1998 släppte Disney en animerad version av historien och nu väntar även en spelfilm från filmjätten.

Nu rapporterar Collider att Jet Li och Gong Li har blivit bekräftade för den växande rollistan. Nyligen anslöt sig Donnie Yen också till produktionen och tidigare har det varit klart att Liu Yifei ska spela Mulan. Jet Li ska spela kejsaren och Gong Li är tänkt för en skurkroll.

Jet Li är kanske mest känd för sin medverkan i kampsportsfilmen Hero och sin roll i Sylvester Stallones The Expendables. Gong Li har bland annat medverkat i The Curse of the Golden Flower och Memoirs of a Geisha.

Fans av Mulan var tidigt ute med att uttrycka starka åsikter kring att historien verkligen enbart ska handla om Kina och att kinesiska skådespelare ska anlitas. Det cirkulerade bland annat rykten om att ett europeiskt kärleksintresse till Mulan skulle läggas till i historien, något som inte satt väl med den breda massan.

Nyzeeländskan Niki Caro ska regissera Mulan och ett premiärdatum är ännu så länge satt till 2020.

Är Jet Li och Gong Li passande skådespelare för spelfilmen Mulan?

About David Lindahl 499 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.