Nyheterna på HBO Nordic i April

April kommer med två av vårens mest efterlängtade återkomster: Westworld och The Handmaid’s Tale. Dessutom nya säsonger av favoriterna Bosch och Fear the Walking Dead samt nya HBO-filmen Paterno med Al Pacino i huvudrollen. Nedan kan du läsa mer om titlarna som dyker upp på HBO Nordic under april.

KING IN THE WILDERNESS

Premiär: 3/4
Dokumentär

Filmen bygger på berättelser från människor runt Dr. Martin Luther King Jr. under hans sista år och ger en inblick i hans karaktär, hans orubbliga arbete för ickevåld i en tid av ökade oroligheter – lika relevant i våra dagar. Peter Kunhardt har regisserat, George och Teddy Kunhardt har producerat.

FAMOUS IN LOVE

Säsong 2
Premiär: 5/4

Bella Thorne (The Duff) är tillbaka som Hollywoods it-tjej Paige Townsen, med ännu mer romantik och drama. Serien är exekutivt producerad av I. Marlene King (Pretty Little Liars) och baserad på Rebecca Serles roman. I övriga roller: Charlie DePew (The Amazing Spiderman), George Flores (CSI), Carter Jenkins (The Following), Niki Koss (My Stepdaughter). 10 avsnitt.

HARD SUN

Säsong 1
Premiär: 6/4

Detta kriminaldrama utspelar sig i ett nutida London där vi följer två poliser, Charlie Hicks och Elaine Renko, som utreder vad som ser ut att vara ett rutinfall. När en hacker blir mördad snubblar de över bevis som pekar mot en mystisk, kosmisk händelse – världen står inför sin undergång om fem år. Något som de inom högre instanser absolut inte vill ska komma fram. I rollerna: Agyness Deyn och Jim Sturgess. 6 avsnitt.

VICE

Säsong 6
Premiär: 6/4

Emmybelönade nyhetsprogrammet VICE:s sjätte säsong tar oss till Irak, Ryssland, Centralafrika och Kina, samt behandlar brännbara ämnen på amerikansk mark, bland annat vapenlagar, immigration, ekonomi, utbildning och mänskliga rättigheter. Michael Kenneth Williams (HBO’s The Wire, Boardwalk Empire, The Night Of) kommer utforska rättsystemet för ungdomar i premiärens specialavsnitt. VICE fortsätter i oförminskad styrka att gräva djupare i globala frågor med exklusiv rapportering från hela världen. Exekutivt producerad av bland andra Bill Maher, Shane Smith, Eddy Moretti och Josh Tyrangiel. 35 avsnitt.

PATERNO

Premiär: 8/4

Al Pacino gör huvudrollen som Penn States fotbollstränare Joe Paterno i efterdyningarna av skandalen kring tränaren Jerry Sandusky och sexuella övergrepp på skolans elever. Paterno – den mest framgångsrika collegefotbollstränaren i historien – får se hela sitt livsvärv hotat när han tvingas stå till svars för skolans undermåliga hantering av offren för skandalen. Barry Levinson har regisserat med manus av Debora Cahn och John C. Richards. I övriga roller ser vi Riley Keough, Kathy Baker, Greg Grunberg, Annie Parisse och Larry Mitchell

BOSCH

Titus Welliver som Bosch
Foto: Amazon

Säsong: 4
Premiär: 14/4

När advokaten i ett rättsmål mot Los Angeles-polisen blir mördad får Bosch i uppdrag att leda utredningen och lösa fallet innan staden exploderar i upplopp. Han måste nu följa upp varje ledtråd även om det innebär att det leder tillbaka till hans egen avdelning. Ett flertal mord tycks ha ett samband vilket tvingar Bosch till att gräva i sitt förflutna, efter en rättvisa han länge hållits utanför. Serien är baserad på Michael Connellys framgångsrika bokserie om Harry Bosch. I rollerna: Titus Welliver, Jamie Hector, Amy Aquino, Madison Lintz och Lance Reddick. 10 avsnitt.

FEAR THE WALKING DEAD

Säsong 4A
Premiär: 16 april

AMC:s spännande serie är tillbaka med en fjärde säsong och med den första överlappningen med The Walking Dead, då Lennie James ansluter i sin roll som Morgan Jones. Även Maggie Grace (Lost, Taken, Twilight-sagan) är ny för säsongen. Våra Fear-vänner går en okänd framtid till mötes, med nya vänner, fiender och hot. Kampen för varandra, mot varandra och mot horder av levande döda fortsätter i oförminskad styrka. I rollerna: Kim Dickens, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey, Colman Domingo, Danay Garcia, Lennie James och Maggie Grace.

I AM EVIDENCE

HBO Dokumentär
Premiär: 17/4

Filmen, producerad av Mariska Hargitay, dokumenterar USA:s chockerande stora mängd av otestat bevismaterial mot våldtäkt. Trots tillgången till DNA för att lösa och förebygga dessa brott, hålls hundratusentals av dessa ”rape kits” otestade och inlåsta i polisens bevisförvaring runt hela landet. I filmen berättar de drabbade om åratal av väntan och de inom myndigheterna som har i uppdrag att jobba sig igenom bevismaterialet på jakt efter att få rättvisa skipad. Regisserad av Trish Adlesic och Geeta Gandbhir.

WESTWORLD

Säsong 2
Premiär: 23/4

Den andra säsongen i tio avsnitt av Jonathan Nolans och Lisa Joys storslagna Westworld är snart här. I återvändande roller ser vi Evan Rachel Wood (Dolores), Thandie Newton (Maeve), Jeffrey Wright (Bernard), Ed Harris (the Man in Black), Ingrid Bolsø Berdal (Armistice) och många fler. Nya för säsongen är Gustaf Skarsgård, Fares Fares och Katja Herbers. Nolan och Joy är exekutiva producenter tillsammans med J.J. Abrams, Athena Wickham, Roberto Patino, Richard Lewis och Ben Stephenson. Serien är baserad på Michael Crichtons film.

THE HANDMAID’S TALE

Säsong 2
Premiär: 26/4

Hyllade och prisade The Handmaid’s Tale är tillbaka med 13 nya avsnitt, varav de första två får premiär den 26 april och nya avsnitt följer varje torsdag. Nya säsongen tar avstamp från Junes/Offreds graviditet och hennes kamp för att frigöra sitt framtida barn från Gileads fasor. I rollerna: Elisabeth Moss, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Ann Dowd, O-T Fagbenie, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski och Samira Wiley.Bruce Miller har skrivit manuset för tv, baserat på Margaret Atwoods förlaga

Vad av allt nytt ser du fram emot mest hos HBO Nordic i april?

About Sebastian Håkansson 596 Articles
En av Filmtopps medgrundare. På frågan om världens bästa film finns många svar, men världens bästa skiva är Born to Run med Bossen.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.