”Isle of Dogs” blir Wes Andersons första biofilm i Kina

Med ”Isle of Dogs” kommer Wes Anderson att spridas till den kinesiska biomarknaden.

Atari och fyra hundar.
BILD: Fox Searchlight

Det Shanghai-baserade produktionsbolaget Joy Pictures står bakom den kinesiska distributionen av Wes Andersons nya film Isle of Dogs. Regissörens efterlängtade stop-motion-film blir hans första att distribueras i Kina. Filmen har sverigepremiär den 4 maj 2018.

The Hollywood Reporter rapporterar från Hong Kongs filmfestival att det Kinesiska produktionsbolaget Joy Pictures har ingått ett samarbete med Fox. Men Fox har själv inte bekräftat detta än. Här kan du också läsa att Wes Andersons film bli hyllad i filmfestivalen i Berlin.

Skådespelarna i filmen blir den ”gamla vanliga” uppsättningen, vi får bland andra se Bill Murray, Tilda Swinton, Edward Norton, Jeff Goldblum, Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Greta Gerwig och Frances McDormand.

Filmen handlar om en ö som endast består av skräp och ägarlösa hundar. Detta då den japanska myndigheten satte hundarna i karantän efter att en hundinfluensa bröt ut och gjorde alla hundar galna. Men den äventyrslystne pojken Atari finner ön tjugo år senare där han också hittar sin egen hund Spots. Tillsammans med Atari försöker hundarna undgå den Japanska myndigheten för att få flytta hem igen.

Här kan du se den senaste trailern:

 Vad tror du om Wes Andersons nästa stop-motion film?

About Kristian Andersson 1147 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.