Taika Waititi spelar Adolf Hitler i ny komedi

I ”Jojo Rabbit” spelar den nyzeeländska regissören Taika Waititi en ”charmig” Hitler.

Taika Waititi regissören bakom ”Thor: Ragnarok” och vampyrfilmen ”What We Do in the Shadow” har nu bekräftat att han ska spela Adolf Hitler i den nya komedin ”Jojo Rabbit”.

Med framgångar som Flight of the Conchords, What We Do In the Shadows och Thor: Ragnarok har den nyzeeländska regissören och skådespelaren Taika Waititi blivit ett stort namn i många filmkretsar. Nu är det bekräftat att filmskaparen ska spela en fantasiversion av Adolf Hitler i komedin Jojo Rabbit.

Filmen kommer att handla om en tioårig pojke som tvingas gå på ett nationalistiskt ungdomsläger. Kombinationen av att sakna sin pappa och exponeringen av all nazi-propaganda gör att han skapar sig en fantasikompis som ser ut som en blandning av hans far och Adolf Hitler.

Taika Waititi berättar följande:

”It’s my version of… a lonely boy’s best version of his hero, which is really his dad.”

Waititi fortsätter:

”This is not the Adolf we know and hate, this guy is goofy, charming, and glides through life with a childlike naivety.”

Produktionsbolaget bakom filmen är ingen mindre än Fox, det vill säga Dinsey, eftersom studion köpte upp Fox för ett par månader sedan.

Waititi kommer påbörja produktionen i maj månad. Vad tror du om filmen?

About Kristian Andersson 1044 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.