Henry Selick gör stop motion med Jordan Peele

Jordan Peele och Keegan-Michael Key samarbetar med Henry Selick i ett nytt stop motion-projekt med namnet Wendell and Wild.

Regissören Henry Selick.
Regissören Henry Selick.

Stop motion-regissören Henry Selick är aktuell för ett samarbete med Jordan Peele och Keegan-Michael Key. Det rör sig om ett nytt projekt där Selick väntas regissera och de andra två låna ut sina röster.

Regissörerna Jordan Peele och Keegan-Michael Key har båda framgångsrika karriärer på olika håll inom filmbranschen. Peele vann nyligen en Oscar för manuset till skräckfilmen Get Out. Michael-Key har en lysande skådespelarkarriär och blev precis klar med inspelningen av den kommande filmen The Predator, en fortsättning på originalfilmen från 1987 i den långvariga franchisen med samma namn.

Nu rapporterar Empire Online att de ska göra en ny stop motion-film ihop baserat på en idé som Henry Selick spånat på under en lång tid. Selick har tidigare nått framgångar som regissör med stop motion-filmer som Coraline och The Nightmare Before Christmas.

Den kommande filmen har fått namnet Wendell and Wild och ska handla om två demonbröder vars röster ska spelas av Key och Peele. Tillsammans möter de sin opponent, demonnunnan Syster-Helly, och hennes två följeslagare Kat och Raoul.

Henry Selick och karaktären "Coraline" från filmen med samma namn.
Henry Selick och karaktären ”Coraline” från filmen med samma namn.

Jordan Peele är också involverad i arbetet med manuset tillsammans med Selick och Clay McLeod. Historien är också planerad att vid sidan om filmen släppas som en bok. Wendell and Wild väntas finansieras av Netflix men än så länge är något officiellt premiärdatum inte bekräftat.

Om du är mer intresserad av stop motion kan du här läsa om en Filmtoppskribents kärleksbrev till konstformen.

Vad säger du om denna nya stop motion-film Wendell and Wild av Henry Selick?

About Kristian Andersson 1147 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.