Eldprovet (2018)

Foto: Njuta Films

Titel: Eldprovet (2018)
Originaltitel: Le brio
Biopremiär: 23 mars
Genre: Drama
Speltid: 1 timme 35 minuter
Originalspråk: Franska
Skådespelare:  Daniel Auteuil, Camélia Jordana m.fl.
Regi: Yvan Attal

Handling: Den unga Neïla Salah har lyckats ta sig in på universitetet. Väl där blir hon utsatt för föreläsaren Pierre Mazards rasistiska och sexistiska kommentaren som inte flyger under radarn hos skolledningen. Som bestraffning tvingas han motvilligt ta på sig rollen som Neïlas mentor inför universitetens prestigefulla tävling i retorik.

”Eldprovet” har premiär 23 mars

About Sebastian Hansson 146 Articles
Lärarstudent i Malmö som är uppvuxen på ett rejält mål Disney-och fantasyfilmer. Älskar det mesta inom film, från storskaligt och bombastiskt till intimt och nära. Fast allra mest Hayao Miyazakis verk.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.