Top Gun 2 börjar spelas in till sommaren

Tom Cruise är snart tillbaka i uppföljaren till Top Gun som börjar spelas in till sommaren.

Tom Cruise gör tummen upp i ett flygplan i "Top Gun". Snart kommer karaktären Maverick tillbaka i "Top Gun 2"
Tom Cruise i Top Gun.

Det har snart gått 32 år sedan Top Gun gick upp på biograferna världen över och charmade alla med tuffingarna från det amerikanska flygvapnet. En uppföljare är sedan tidigare bekräftad och i sommar kommer inspelningen att börja.

Sedan regissören Tony Scotts bortgång har projektet legat på is men nu med den nya bekräftade regissören Joseph Kosinski, är uppföljaren till Top Gun på benen igen. Tom Cruise är enligt Screenrant i nuläget den enda bekräftade skådespelaren i det kommande projektet.

Filmen kommer att heta Top Gun: Maverick och handla om en äldre Pete ”Maverick” som numera tränar unga piloter medan han anpassar sig till USA:s moderna militär. Trots att inga andra skådespelare är bekräftade är det sagt att karaktären Gooses son kommer att medverka och även ett nytt kärleksintresse för Tom Cruise.

Joseph Kosinski och Tom Cruise har tidigare arbetat tillsammans på filmen Oblivion och regissören har även Tron: Legacy på sitt cv. Med inspelningsdatum från sommar till höst, hoppas producenterna kunna släppa Top Gun: Maverick på bio under nästa sommar 2019.

Läs här om Tom Cruises uppföljare till Edge of Tomorrow som också är på gång.

Är du exalterad över Tom Cruise i en den kommande Top Gun: Maverick?

About David Lindahl 499 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.