Joel Edgerton avslöjar sina önskningar till ”Bright 2”

Mannen bakom Orch-masken berättar om planerna för en uppföljare samt kritikerstormen som riktade mot första filmen

Trots en mindre kritikerstorm blev Netflix-filmen Bright en dundersuccé som spelat in storkovan! Mannen bakom orchsminket, Joel Edgerton, uttalar sig idag om splittringen mellan publik och kritikerkår, samt delger sina önskemål för den redan påbörjade uppföljaren.

Undertecknad har dessvärre inte hunnit se Bright än. Till stor del beror detta på regissören, David Ayers, filmografi som tyvärr inte imponerar. Dock har det varit svårt att undgå att första filmen har väckt starka känslor. Kritiker sågade filmen längst fotknölarna, men möttes av hängivna fans bland tv-tittarna som tyckte recensionerna var allt för hårda.

Joel Edgerton, en av huvudrollerna i Bright tillsammans med Will Smith, är nu i full gång med att göra PR för sin senaste film, Red Sparrow, och då dök Bright upp på agendan igen. Filmsajten Collider ville gräva i vad Edgerton tyckte om den stora splittringen mellan publik och kritiker gällande Bright. Så här svarade skådespelaren:

All I know is what was reported, which was something like—whatever number was reported—something like 11 million that first weekend. Whatever it was, it amounted to a $100 million-plus opening weekend. But, I have to be honest, that’s considering that people don’t have to get in their car, go buy a ticket, go buy the popcorn. There’s a certain age where you can roll over and press play on the remote control. But, according to them, the numbers were there. And I think that would be supported by the wild discrepancy between the audience score and the Rotten Tomatoes aggregate score, it’s almost the inverse of Star WarsThe Last Jedi. You’ve got critics at 93 or 92%, and the audience gave it a 50-something, and you get to Bright, which is sort of slammed by critics, but it has a 90% audience score. I think there was a little bit of extra critical hate towards it because it’s changing the landscape of the movie business, but I think Bright is maybe a movie that needs to be reviewed by public opinion rather than viewed through the highbrow prism of film criticism.”

Netflix jobbar redan på en uppföljare till den omsusade första filmen och Edgerton delade även sina tankar och önskningar kring detta:

The world is very interesting, and I think there’s a certain depth and detail to that world that’s really wonderful. I think on the one hand it’s interesting that some of the criticisms of the film is that some of the analogies about race didn’t go deep enough, and other people said it was obvious and didn’t need to go too far with it because it was there on the surface. I think there’s a lot of fun to be had, there’s more to discover with the characters. I don’t know exactly where they’re going to take it. I got the sense from David that he might take it to a new setting, which I think would be cool to see. I personally was most curious of what was happening outside of Los Angeles, and obviously the world at large is populated by similar characters and how does that affect other cities? I think it’d be awesome to have a look at that. It’s interesting where do Daryl and Nick go now that they’ve had that experience. Is Jacoby now suddenly more accepted because he went through that experience, or is he going to go back to work on Monday and have people mistreat him?

Har du sett Bright? Håller du med Edgerton i sina analyser?

About Fredrik Edström 288 Articles
Med den ena foten stabilt placerad i den bombastiska, högbudet-världen och den andra i mysiga karaktärsdrivna draman blir jag knappt själv klok på min filmsmak. Dock är en sak säker: Jag är djupt förälskad i filmens värld.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.