7 vintersportsfilmer att kolla på istället för OS

Film, som vi alla vet, är så mycket bättre än sport.

Eddie the Eagle (2016)

För den som är sugen på lite backhopps-OS-feelgood signerad Lock Stock-skådisen Dexter Fletcher. Filmen följer Eddie Edwards drömmar om de olympiska spelen och har en imponerande rollista med bland andra Hugh Jackman och Christopher Walken.

Blades of Glory (2007)

Will Ferrell spelar konståkare på jakt efter OS-guld, trots att han och hans partner blivit portade från tävlingen för alltid. Men regler är som alla vet till för att brytas och stor humor följer.

Cool Runnings (1993)

Här kör vi den andra filmen som handlar om att bli portad från OS. Det verkar vanligare än man kan tro. I Cool Runnings sköter man det hela lite annorlunda. Den jamaicanska sprintern vi får följa väljer i stället att lämna löpningen åt sidan för att starta landets första boblag.

Slap Shot (1977)

Slap Shot är en amerikansk 70-talskomedi som följer ett ishockeylag som väljer den lite oortodoxa metoden VÅLD för att motverka faktumet att de har blivit mindre populära. Det kan ju, som ni kanske kan förstå, gå lite hur som helst och gör det också till både hockey- och biopublikens nöje.

I, Tonya (2017)

I. Tonya

Tonya Hardings galna historia har fått ett rejält uppsving på senare år och blivit både filmatiserad och dessutom gjord till musik av Call Me By Your Name-skalden Sufjan Stevens.

Filmen har bland annat en briljant Margot Robbie i rollistan och alla som vill veta om konståkerskans förmodade kopplingar till attacken på rivalen Nancy Kerrigan bör såklart kolla in. Läs Filmtopps recension på filmen här.

Mystery Alaska (1999)

Mer hockey. Mer komedi. Den här gången om ett fiktivt småstadshockeylag som spelar en uppvisningsmatch mot NHL-laget New York Rangers – med Russel Crowe i huvudrollen. Filmen har fått lite blandad kritik, men det är ju ändå alltid bättre än sport på tv.

Turist (2014)

Okej, ett wildcard. För den som verkligen inte gillar sport och är mer sugen på lite Ruben Östlundiansk samhällsanalys i vintersportsmiljö. The Square lämnade ju synnerligen mersmak, så give it a shot.

Vilken är din favoritfilm om vintersport? Kommentera!

About Daniel Turfors 87 Articles
Musikälskande filmtittare som pluggar journalistik och söker efter en hemlig portal till Wes Andersons universum.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.