GAFFA galan 2018

2018 hölls den årliga GAFFA-galan för första gången i Sverige.

gaffa galan

Filmtopp var bjudna till GAFFA-galan i Norrköping, på vilken flera prisvinnare kröntes. Det var en välorganiserad tillställning, som gick hand i hand med musikfestivalen Where’s the Music.

Det var på Flygeln i Norrköping, som den kändispackade sammandrabbningen ägde rum. Kvällen inleddes med röda mattan och mingel, för att sedan bära av till agendan: prisutdelningen.

Galan leddes av de frispråkiga artisterna Frej Larsson och Joy M’Batha och kantades med livenummer av bland annat rockgrupperna Rome is Not a Town, Slowgold och Graveyard. Värdarna bjöd på sig själva när de flitigt gled runt på scenen och skämtade fritt om festande och skvallrade om sina kändisvänner. Men de ville samtidigt ta tillfället i akt och ge publiken ett rop för sina politiska åsikter kring musik. I ett vädjande, satte Frej och Joy press på den svenska musikscenens auktoriteter – ”vi måste släppa fram dem som vågar tänja gränser” – och hyllade GAFFA för deras punktmarkering av nya musiker.

”Befriande prestigelöst”, skrev gästen och artisten Sylvester Schlegel på sin Instagram och syftade på värdarnas innovativa framtoning. Schlegels ord ramar in den underhållande Sverigepremiären för GAFFA-galan.

Här hittar du samtliga vinnare till GAFFA-priset.

About Axel Diedrichs 542 Articles
Redaktionschef och medgrundare av Filmtopp.se. Aspirerande manusförfattare och cineast.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.