Noomi Rapace med spännande huvudroll

Noomi Rapace är på väg tillbaka – med huvudrollen i ett laddat drama

Noomi Rapace

Noomi Rapace är nu klar för att göra nästa film, menar Variety. Det blir en remake på den franska filmen ”L’Empreinte de L’Ange”, som hade premiär 2008. Nyversionen kommer att heta ”Angel of Mine”, och följer en kvinna som förlorar sitt barn och tappar vettet. Mitt i sin hysteri börjar hon tro att ett annat barn är hennes eget. 

Det var ett tag sedan vi såg Noomi Rapace på bio i Sverige. Hon var rejält uppe på tapeten när hon hade slagit genom med rollen som Lisbeth Selander och spelade huvudrollen i Prometheus. 

Men nu ska den svenska stjärnan alltså få sig en ny huvudroll, med vilken hon verkar få utrymmet att kunna göra ett starkt avtryck. Premissen för tankarna till Clint Eastwoods fina psykologiska drama Changeling med Angelina Jolie, och kan definitivt gripa tag i publiken. Förhoppningsvis får vi se denna film på bio i Sverige.

Manuset till Angel of Mine är skrivet av Luke Davis, som blev Oscarsnominerad för sitt manus till Lion. Kan han upprepa sin succé och ge ett välskrivet och karaktärsdrivet manus har Noomi Rapace goda förutsättningar att arbeta utifrån. Kim Farrant heter regissören, och hennes senaste film var Strangerland med Nicole Kidman i huvudrollen.

Ännu vet vi inte när Angel of Mine får premiär, eller om den ens kommer att dyka upp i Sverige. När vi vet mer informerar vi dig.

Tror du att ”Angel of Mine” är rätt film för Noomi Rapace?

 

About Axel Diedrichs 688 Articles
Redaktionschef och medgrundare av Filmtopp.se. Aspirerande manusförfattare och cineast.

2 Comments on Noomi Rapace med spännande huvudroll

  1. ”På senare tid har det varit rätt tyst om Noomi Rapace”, hon gjorde ”What happened to Monday” (tror jag sen heter) alldeles precis.

    • Det har du alldeles rätt i, Robert! Jag ska formulera om meningen. Jag syftade främst på hemmapubliken och då med bio i tankarna. Vad jag minns gick inte den filmen upp på svenska biografer eller på svenska Netflix. Sedan hör jag lite om henne när jag följer amerikanska medier, så jag tycker det är okej att säga att hon svalnat en aning.

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.