Weinstein Company ett nytt filmbolag med kvinnan i fokus?

Som det ser ut nu kommer produktionsbolaget Weinstein att se ganska annorlunda ut än tidigare.

Det har rapporterats om att The Weintstein Company ska säljas till Maria Contreras-Sweet som ska göra om företaget till en mer välkomnande och säker arbetsplats för kvinnor.

Det har under ett tag kommit rapporter om att Maria Contreras-Sweet ska köpa upp produktionsbolaget The Weinstein Company, som drevs av Harvey Weinstein fram till hans avgång i samband med MeToo-skandalerna. Affären sägs landa på omkring 500 miljoner dollar, vilket är en ganska låg summa om vi jämför affären mellan Walt Disney och Fox en som landade på 52 miljarder dollar.

Om affären blir av ska det företaget styras med kvinnlig majoritet och flyttas till nya moderna kontor. Likaså ska det finnas en daglig catering och ett amningsrum. Ett mål med affären är att bygga en välkomnande och säker arbetsplats för kvinnor. Just nu genomgås flera intervjuer där Maria Contreras-Sweet söker efter kvinnor till sin nya styrelse.

Företaget överväger också att byta ut namnet från The Weinstein Company till Wonder Hill eller Creative Trade Studios.

Kan detta uppköp bli den helvändning The Weinstein Company skulle behöva?

About Kristian Andersson 825 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.