Filmen om unga Astrid Lindgren premiär på Berlin Filmfestival

”Unga Astrid” ser ut att göra stor succé.

Unga Astrid

I ett pressmeddelande skriver Nordisk film att ”Unga Astrid”, i regi av Pernille Fischer Christensen, kommer att få världspremiär och stor galapremiär på filmfestivalen i Berlin. Filmen är utvald att visas i sektionen Berlinale Special Gala onsdagen 21 februari på Friedrichstadt-Palast Cinema.

Jag är så tacksam och glad för den hedrande inbjudan att få komma till Berlin och visa min film om den unga Astrid Lindgren! Det är en film som betyder mycket för mig personligen, och för tillfället arbetar vi dag och natt med att färdigställa en vacker film att visa. Det kommer att vara en väldigt färsk film vi kommer med, rakt från hjärtat kan man säga. Tack Berlinale! säger Pernille Fischer Christensen.

Pernille Fischer Christensen och Alba August kommer tillsammans med filmens producenter att vara på plats på galavisningen den 21 februari och närvara vid röda mattan. Filmfestivalen i Berlin pågår den 15–25 februari. Unga Astrid har svensk premiär hösten 2018.

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Den här berättelsen är en fri tolkning om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

I huvudrollen som Astrid ser vi Alba August, som också är uttagen som Shooting Star under festivalen, vilket meddelats tidigare. I övriga roller ser vi bland andra Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Henrik Rafaelsen och Björn Gustafsson. Se också vår lista över kommande svenska filmer.

About Eric Diedrichs 664 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.