The Square nominerad till Oscar

Ruben Östlunds hyllade film är en av fem filmer nominerade för bästa icke engelskspråkiga film.

Terry Notary i filmen "The Square"

Klockan 14.20 idag tillkännagavs nomineringarna för årets Oscarsgala och bland de nominerade finns Ruben Östlunds ”The Square”.

Igår förlorade han guldbaggen för Bästa film på Guldbaggegalan till förmån för The Nile Hilton Incident, men nu har Ruben Östlund chans att vinna sin första Oscar i kategorin Bästa icke engelskspråkiga film för The Square.

I en intervju med DN säger Ruben Östlund att han inte alls var säker på att bli nominerad, trots filmens framgångar utomlands.

”Ja, det var nervöst. Det har varit väldigt oförutsägbart under ”award season” här i USA. Jag kände mig inte säker alls på det här. Det är väldigt roligt för alla som har arbetat med filmen här borta, de var nästan mer nervösa än jag.”

Östlund tycker att de övriga filmerna i samma kategori alla är väldigt bra men han tror ändå att de har en bra vinstchans.

De nominerade i kategorin är:

A Fantastic Woman
The Insult
Loveless
Of Body and Soul
The Square

The Square var nominerad i samma kategori på Golden Globe-galan men förlorade då mot den tyska filmen Utan Nåd (som inte är nominerad till bästa icke engelskspråkiga film på Osarsgalan).

För tre år sedan snubblade Ruben Östlund på målsnöret när hans film Turist nästan tog sig hela vägen till Oscarsgalan. Regissörens reaktion på att inte bli nominerad går att se här.

Årets Oscarsgala äger rum den 4 mars i Los Angeles. Förbered dig genom att se alla de nominerade filmerna innan dess.

Tycker du att ”The Square” är en värdig vinnare?

About Sebastian Hansson 84 Articles
Svensklärare bosatt i Malmö som är uppvuxen på ett rejält mål Disney-och fantasyfilmer. Älskar det mesta inom film, från storskaligt och bombastiskt till intimt och nära. Fast allra mest Hayao Miyazakis verk.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.