Paddington 2 knockar varenda kritiker

”Paddington 2” kramas sönder av den amerikanska kritikerkåren.

Paddington 2

Redan den första filmen om Paddington överraskade många när den gjorde stor succé, både hos kritiker och publiken. Paddington 2 hade Sverigepremiär redan i november förra året, och är nu bioaktuell i USA. Kritikerna är nu ännu mer golvade än de svenska. 

Filmen har 89/100 i Metascore (kritikernas snittbetyg) och 8.1/10 av användare på IMDb, Så här säger några av de tyngsta internationella tidningarna om Paddington 2:

Filmen är ett rent nöje, lika söt som den är skarp, som marmelad. – Empire

Det är ett familjeäventyr med hjärtat på rätt ställe, som levererar mänskliga känslor genom en liten björn. – Time Out London

En exemplarisk uppföljare som behåller samma anda som den första filmen, och utforskar nya områden – Screen International

I originalfilmen hade vi Nicole Kidman i rollen som en ond djurstoppare i jakt på vår kära björn. Nu har Nicole Kidman hoppat ut och Hugh Grant hoppat in. Och visst har han kommit in i projektet helt rätt. Filmen är nominerad till tre BAFTA-priser, varav en för Bästa manliga biroll, till just Hugh Grant.

Filmen har redan gått upp på biografer i Sverige och hyllats likaså av den svenska kåren. Här kan du läsa vår recension på filmen.

About Axel Diedrichs 715 Articles
Redaktionschef och medgrundare av Filmtopp.se. Aspirerande manusförfattare och cineast.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.