Weinstein Company säljs – troligtvis på grund av skandalen

The Weinstein Company ser ut att säljas

Grundaren till produktionsbolaget Weinstein Company Harvey Weinstein har den senaste tiden befunnit sig i blåsvädret. I oktober blev han anklagad för våldtäkt och sexuella övergrepp. Denna skandal tror man har gjort att bolaget fått mindre jobb eftersom ingen vill ha med Harvey och hans bolag att göra, inte ens hans tidigare trogna samarbetspartner Quentin Tarantino.

Nu har det visat sig att produktionsbolaget möjligtvis ska säljas och det för en summa på 500 miljoner dollar. Själv tycker jag det är en ganska rimlig summa med tanke på Disneys köp av FOX landade på 52 miljarder dollar. Weinstein har producerat en hel del fantastiska filmer, så som Inglorious Basterds och The King´s Speech. 

Företaget grundades 2005 och var från början ett independent-produktionsbolag, som gjorde billigare filmer. Weinstein-bolaget växte successivt till att bli en större aktör och så småningom kunnat göra dyrare filmer.

Tydligen finns det flera budgivare, bland annat affärskvinnan Maria Contreas-Sweet. 

Tycker du att det är rätt att Harvey säljer sitt bolag?

About Kristian Andersson 1216 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

1 Trackbacks & Pingbacks

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.