Nu har Disney tjänat in pengarna de spenderade på Lucasfilm

Pengar växer inte på träd, de växer hos Disney!

Disneys logotyp

Musse Pigg & Co badar i stålar just nu. Inte nog med att Disney drog in mest pengar av alla studios förra året, de har nu tjänat in allt de spenderade på uppköpet av Star Wars-jätten Lucasfilm.

För fem år sedan hände något väldigt överraskande. Walt Disney Studios köpte upp Star Wars-jätten Lucasfilm av upphovsmannen George Lucas. I paketet ingick bland annat rättigheterna till Star Wars- och Indian Jones filmuniversum.

Sedan dess har vi sett inte mindre än tre Star Wars-filmer och kosingen tycks ha rullat in. I December gick The Last Jedi upp på biografer världen över och filmen närmar sig miljard-strecket av intäkter i amerikanska dollar.

Disney pungade ut över fyra och en halv miljarder dollar för Lucasfilm och Star Wars-kvarnen har sannerligen levererat. Idag har Disney fått igen den astronomiska summan pengar för uppköpet av Lucasfilm och horisonten kryllar av fler Star Wars-äventyr som Solo: A Star Wars Story och Episod 9. Dessutom snackas det också om en ytterligare Star Wars-trilogi.

Disneys framgångståg fortsätter alltså. Nu äger studion Lucasfilm, Marvel Studios samt även nyinförskaffade 20th Century Fox. Kan något stoppa Musse från totalt världsherrvälde?

Gillar du Star Wars under Disneys regi?

About Fredrik Edström 233 Articles
Med den ena foten stabilt placerad i den bombastiska, högbudet-världen och den andra i mysiga karaktärsdrivna draman blir jag knappt själv klok på min filmsmak. Dock är en sak säker: Jag är djupt förälskad i filmens värld.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.