George Clooneys bolag gör serie om Watergate

Fortfarande är Watergateaffären ett mörkt kapitel i Amerika. Nu planeras en ny serie om skandalen.

På bilden ser vi George Clooney

Nu är det klart att George Clooneys produktionsbolag ”Smokehouse” ska göra serie av Watergateaffären. Oscarsnominerade Matt Charman står för manus. Serien kommer att bli åtta avsnitt lång.

Med i George Clooneys nya projekt, en serie om Watergateaffären, har vi manusförfattaren Matt Charman som tidigare har jobbat med Steven Spielberg och Tom hanks med Bridge of Spies. Det var också för Bridge of Spies som Oscarsnominerades för bästa manus. Charman kommer att jobba tillsammans med George Clooney och Clooneys egna produktionsbolag Smokehouse Pictures och serien kommer att bli åtta avsnitt långt.

Serien kommer att handla om en av de största politiska skandalerna i modern tid, när president Richard Nixons administration gjorde flera olagliga intrång. Bland annat avlyssnade de politiska motståndare. Nixon-administrationen försökte mörklägga sin inblandning men de lyckades inte hålla den hemlig.

Vill du se en serie om Watergateaffären?

About Kristian Andersson 825 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.