12 Strong (2018)

Chris Hemswort rider på en häst i rollen som en amerikansk soldat i 12 Strong.
Foto: Warner Bros. Pictures

Biopremiär: 12 jan 2018
Längd: Okänd
Genre: Action, Drama
Titel: 12 Strong
Originalspråk: Engelska
Skådespelare: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, Elsa Pataky, Trevante Rhodes, Taylor Sheridan, Rob Riggle
Regi: Nicolai Fuglsig

Handling:  Efter 9/11-attackerna utses en specialstyrka – ”Gröna baskrarna” – till att vara den första amerikanska truppen som skickas till Afghanistan. Gruppen består av tolv soldater och leds av Miych Nelson. Tillsammans måste de övertyga den lokala krigsherren Dostum att gå ihop med de amerikanska soldaterna i deras kamp mot talibanerna. För att övervinna ömsesidig misstro måste amerikanarna använda sig av det afghanska kavalleriet för att bekämpa fienden och undvika att tas tillfånga.

Filmen har biopremiär 18/1.

About Sebastian Hansson 148 Articles
Svensklärare bosatt i Malmö som är uppvuxen på ett rejält mål Disney-och fantasyfilmer. Älskar det mesta inom film, från storskaligt och bombastiskt till intimt och nära. Fast allra mest Hayao Miyazakis verk.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.