Menashe (2017) en biofilm helt berättad på jiddisch

Biopremiär: 8 dec 2017
Längd: 1 timme 22 minuter
Genre: Drama
Ålder: Ej granskad
Originaltitel: Menashe
Originalspråk: Jiddisch
Skådespelare: Menashe Lustig, Yoel Falkowitz, Ruben Niborski
Regi: Joshua Z Weinstein

Handling: I New Yorks Borough Park finns ett av världens största judiska samhällen. Här är det ultraortodoxa det vardagliga, och bland de långa svarta rockarna finns Menashe – en snäll men olycklig man. Sedan hans fru gått bort anses han inte kunna tillhandahålla ett anständigt hem åt sin son. Menashes tro utmanas av motgångarna, men längtan att hålla ihop den lilla familjen är stark, så han lyckas övertala rabbinen om en chans att få bevisa sin duglighet som förälder. Under förberedelserna inför fruns minnesdag flyttar sonen tillbaka till honom på prov. Menashe är ett genuint och närgånget porträtt av livet i en exotisk men ändå välbekant miljö, där tro och moral är av högsta vikt. Filmen är helt berättad på jiddisch och har lovordats av kritikerna.Menashe är helt berättad på jiddisch och har lovordats av kritikerna.

About Sebastian Håkansson 573 Articles
En av Filmtopps medgrundare. På frågan om världens bästa film finns många svar, men världens bästa skiva är Born to Run med Bossen.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.
Inline
Inline