Okänd soldat – En ny finsk krigsfilm på bio

Okänd soldat är den största finska produktionen någonsin

Okänd soldat
Den finska krigsfilmen Okänd soldat har biopremiär 6/12.

Biopremiär: 6 dec 2017
Längd: 2 timmar 13 minuter
Genre: Drama, Krig
Ålder: 15 år
Originaltitel: Tuntematon sotilas
Originalspråk: Finska
Med: Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen
Regi: Aku Louhimies

Handling: Okänd soldat av Aku Louhimies är en berättelse om en truppenhets tjänstgöring som varar i tre år under finska fortsättningskriget. Filmen baserar sig på en klassiker av Väinö Linna och handlar om Rokka, Kariluoto, Koskela, Hietanen och deras vapenbröder. Filmen visar hur dessa män förenas av vänskap, humor och viljan att leva på sin väg dit och tillbaka. Kriget förändrar livet för alla soldater samt för dem på hemmafronten, och lämnar också sin prägel på hela nationen. Vi visar den omklippta internationella version på SF Bio.

”Jag hoppas att filmen sammanför generationerna och hjälper att hitta nya perspektiv på var vi finländare har kommit ifrån. Det är en stor ära att få göra just denna film till Finlands 100-årsjubileum.” Aku Louhimies.

Här kan du läsa mer om produktionen Okänd soldat.



Filmen är baserad på Vainö Linnas välkända roman med samma namn.

Krigsfilmer är en genre som framför allt våra nordiska grannar satsar på vart år. I Norge gjorde Kungens Nej stor succé förra året och i Danmark kom Oscarsnominerade Under sanden under samma år. Nu kommer den finska storfilmen Okänd soldat  på bio 6/12.

About Sebastian Håkansson 573 Articles
En av Filmtopps medgrundare. På frågan om världens bästa film finns många svar, men världens bästa skiva är Born to Run med Bossen.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.




Inline
Inline