Mordet på Orientexpressen får uppföljare

Foto: Getty Images (Branagh, Green); Center Point Pub (Omlag)

THR rapporterar: Efter Mordet på Orientexpressen blir Döden på Nilen nästa Agatha Christie-bok att adapteras för vita duken. 

Efter tåget hoppar vi nu ombord på en flodbåtskryssning, tillsammans med 20th Century Fox. Likt Mordet på Orientexpressen har även denna berättelse redan filmatiserats tidigare. År 1978 hjälpte bland annat Peter UstinovBette Davis, Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury och David Niven till med att lösa mysteriet.

Michael Green som skrev manuset till Mordet på Orientexpressen jobbar just nu på ett manus för Hercule Poirot-mysteriet på Nilen. Och även om det inte är bekräftat än, förväntas Kenneth Branagh att återvända både som regissör och i rollen som Poirot.

Döden på Nilen publicerades första gången 1937, där detektiven under sin semester blir involverad i en mordisk kärlekstriangel. Just den här berättelsen är en av Agatha Christies mest populära verk.

Vilken Agatha Christie bok skulle du vilja se filmatiseras?

TIPS: Spana in vår lista över de bästa Beck-filmerna med Mikael Persbrandt och Peter Haber. 

About Evelina Block 69 Articles
Det svåraste med film och serier för mig är att få tiden att räcka till. Sedan vill jag såklart veta allt om och kring dem. Så vet du någonting du tror att jag inte vet om en bra film eller serie? Dela gärna med dig av din kunskap!

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.