Nu kommer den norska filmen Thelma på bio

Thelma nu på bio
Joachims Triers nya film ”Thelma” har fått högsta betyg från den norska kritikerkåren.

Titel: Thelma
Biopremiär:
Regi: Joachim Trier
Med: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen m.fl.
Genre: Drama, Thriller

Thelma är en nyinflyttad student i Oslo. Hon ska börja läsa biologi och är uppvuxen ute på landet i en by som ingår i ett starkt bibelbälte. Thelma är fortfarande hårt hållen av sina föräldrar trots flytten. De går i taket om hon inte svarar i telefon när de ringer, det spelar ingen roll om det ens pågår en föreläsning. Thelma är ensam och hittar inga vänner och plötsligt får hon ett epilepsiliknande anfall på skolan – något som aldrig har hänt förut.

Ur händelsen tar medstudent Anja kontakt. En mycket vacker ung kvinna som är en av de populäraste. Hon är allt Thelma vill vara och det börjar koka inom henna med känslor. Där, i hennes undermedvetna, visar det sig också finnas händelser som kanske inte riktigt är helt bearbetade..

Joachims Triers nya film har fått högsta betyg från den norska kritikerkåren och filmen är även Norges bidrag till Oscarsgalan 2018.

About Sebastian Håkansson 579 Articles
En av Filmtopps medgrundare. På frågan om världens bästa film finns många svar, men världens bästa skiva är Born to Run med Bossen.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.