Disney kanske köper upp 21th Century Fox

Stora delar av 21th Century Fox kan komma att säljas till Disney.

Den senaste tiden har 21th Century Fox och Walt Disney Studios varit under diskussion om ett uppköp, där Disney ska ta över stora delar av det anrika filmbolaget. 21th Century Fox ska i så fall fokusera mer på nyheter och sport.

Under de senaste veckorna har 21th Century Fox och Walt Disney Studios fört diskussioner om ett eventuellt uppköp. Det har varit tyst om affären men enligt CNBC pratat bolagen varandra av och till. Uppköpet skulle i så fall gå ut på att Disney tar över stora delar av 21th Century Fox, som istället ska fokusera mer på sport och nyheter.

Den senaste tiden har medialandskapet förändrats kraftigt och filmbolag världen över har börjat förstå att film numera konsumeras på annat sätt än på bio. En stor del konsumenter väljer istället att se filmer via streamingtjänster som Netflix, Viaplay, Amazon och C More. Därför har nu kanske Fox, vars ekonomiska utveckling går neråt, fått kalla fötter och vill sälja delar av bolaget innan det är för sent. Fox verkar inte heller ha tillräckliga resurser för att göra en streamingtjänst.

För Disney vore affären gynnsam. När ett filmbolag blir uppköpt medföljer rättigheterna till deras tidigare filmer och därför skulle Disney kunna göra uppföljare till populära filmer och generera mer vinst.

Tidigare i år gick ut Disney ut med att de kommer att skapa en egen streamingtjänst och ta bort alla Disneyfilmer från alla andra streamingplattformar. Vi vet bland annat att Disney äger nu ”Star Wars” och ”Marvel”, att köpa Fox kan ju vara ett bra initiativ om man vill ha fler spelfilmer på tjänsten.

Tror du att detta köp kommer genomföras?

About Kristian Andersson 1147 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.