6 biofilmer att spana in in oktober

Nu är det officiellt höst i Sverige och vad passar bättre än att fly undan höstrusket genom att se en god film? Som alltid hittar du de allra senaste nyheterna om vad som går på bio i vår kategori bioaktuellt. Nedan kan du ta del av 6 stycken nya biofilmer som vi tycker är extra intressanta. Samtliga har biopremiär under oktober.

Vi har även kårat de bästa filmerna 2017 -hittills om du vill ha fler tips.

Blade Runner 2049

Ryan Gosling i "Blade Runner 2049" av Denis Villeneuve
Foto: Warner Bros.

Biopremiär: 5/10
Genre: Thriller, action

Ridley Scotts originalfilm “Blade Runner” (1982) såg världens ljus för 35 år sedan och först nu kommer uppföljaren. Medan den första filmen utspelade sig år 2019 i Los Angels är året nu 2049 och världen är fortfarande en dyster plats.

År 2049 finns det också en ny generation “Blade Runners”, som fortsätter jakten på förbjudna replikant-modeller. En av dessa nya Blade Runners är LAPD-officeren “K”, spelad av Ryan Gosling. Han blir under ett uppdrag varse om en stor hemlighet. En hemlighet som kommer att kasta om allt. Här kan du läsa vår recension av filmen.

Snömannen

Snömannen. Michael Fassbender går i ett snöklätt landskap som detektiven Harry Hole i "Snömannen"
Den 13 oktober kommer Snömannen på bio. Rollen som Harry Hole spelas av Michael Fassbender.

Biopremiär: 13/10
Genre: Thriller, action

Snömannen är baserad på deckarkungen från Norden, Jo Nesbös, bokserie om Harry Hole.

Någon har skickat ett anonymt meddelande till polisen i Oslo, som får kriminalaren Harry Hole att se likheter mellan försvinnandet av en kvinna och äldre ouppklarade fall. Kan en seriemördare ha återvänt efter flera års tystnad? Tillsammans med sin assistent Katrine Bratt letar Harry Hole desperat efter sammanhang och ledtrådar som kan ta dem tillräckligt nära mördaren för att hindra honom begå flera bestialiska mord.

Regisserar gör Tomas Alfredson och huvudrollen Harry Hole spelas av Michael Fassbender.

Loving Vincent

Loving Vincen

Biopremiär: 20/10
Genre: Drama

Loving Vincent är världens första helt oljeanimerade film och har sysselsatt 150 konstnärer som tillsammans producerat en oljemålning för var och en av filmens 65 000 bildrutor. Låter inte detta häftigt om något?

Loving Vincent fångar på ett unikt sätt Vincent Van Goghs konstnärskap, livsöde och död genom att ge röst åt hans brev, och nytt liv åt karaktärerna i hans målningar.

Vilken jävla cirkus

Vilken jävla cirkus - bild på ensemblen

Biopremiär: 20 oktober
Genre: Drama, komedi

Helena Bergström är tillbaka med en ny komedi. Hennes förra film heta Vilken jävla jul och nu blir det cirkus.

Efter ett fall med cykeln vaknar Hugo upp i en cirkusvagn. Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall. En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen. Där möter han även den vackra och mystiska Anna…

Jigsaw

Biopremiär: 27/10
Genre: Skräck

Vad passa bättre än en efterlängtad skräckfilm lagom till Halloween?

Döda kroppar börjar dyka upp över hela staden, var och en har mött sin undergång på de mest makabra sätt. När utredningen fortlöper, pekar allt på en man: John Kramer. Hur kan detta stämma?

Vi har sedan tidigare skrivet en guide om vilka kommande skräckfilmer vi kan vänta på 2017-2018.

Thor: Ragnarök

Den tredje filmen om Thor går upp på bio i oktober.

Marvel och Chris Hemsworth återvänder för den tredje huvudfilmen om Thor.

Biopremiär: 27/10
Genre: Action

Ännu en film signerad Marvel skall upp på bioduken i höst. I  Thor: Ragnarök hålls Thor fängslad på andra sidan universum utan sin mäktiga hammare. Han för en kamp mot tiden för att ta sig tillbaka till Asgård för att stoppa Ragnarök – förstörelsen av hans hemvärld och slutet för hela den Asgårdska civilisationen.

Vi kommer även att få se Hulken dyka upp i en av rollerna.

Detta var vår lista med ett urval av alla de biofilmer som har premiär under oktober. Vill du ha fler filmtips ska du spana in vår kategori bioaktuellt.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.
Inline
Inline