Tunga namn kopplade till sista säsongen av Game of Thrones

Bild från tv-serien "Game of Thrones"
Foto: HBO

Om sex avsnitt är ”Game of Thrones” slut. HBO har tillkännagett vilka regissörer som är kopplade till säsong åtta av den prisbelönta fantasyserien.

”Game of Thrones” närmar sitt slutskede. De som ska regissera de sista avsnitten är Miguel Sapochnik, David Nutter samt David Benioff och Dan Weiss. Miguel Sapochnik har tidigare regisserat avsnitten Battle of the bastards, The Winds of winter (episod nio respektive tio från från säsong åtta) samt Hardhome från säsong fem.

Hur många avsnitt som Sapochnik regisserar i säsong åtta är obekräftat. Däremot är det klart att seriens skapare, David Benioff och Dan Weiss, regisserar det sista avsnittet av Game of Thrones.

LÄS OCKSÅ: Game of Thrones kan dröja till 2019

Nästa månad kommer inspelningen av säsong åtta att dra igång. Den kommer sedan fortsätta fram till augusti 2018. Det innebär att ett premiärdatum tidigt 2019 eller sent 2018 är att vänta.

Anledningen till den senarelagda produktionsstarten är precis som föregående säsong att miljöerna som tidigare haft sommarklimat i serien nu måste gå i vinterns klädnad för att matcha berättelsen.

Kostnaden per avsnitt beräknas stiga under den sista säsongen. Variety rapporter att prissumman per avsnitt kommer ligga på ca 15 miljoner dollar, en ökning från genomsnittet som har legat på åtta miljoner. Alla avsnitt beräknas också vara betydligt längre eller åtminstone ligga runt samma längd som säsongsfinalen på säsong sju – runt 80 minuter.

Det finns i dagsläget inget premiärdatum fär den åttonde säsongen av Game of Thrones.

Ser du framemot den sista säsongen av ”Game of Thrones”?

About Sebastian Hansson 147 Articles
Svensklärare bosatt i Malmö som är uppvuxen på ett rejält mål Disney-och fantasyfilmer. Älskar det mesta inom film, från storskaligt och bombastiskt till intimt och nära. Fast allra mest Hayao Miyazakis verk.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.