Korparna (2017)

Korparna är en ny svensk film av Jens Assur

korparna
Premiärdatum: 13 oktober 2017
Längd: 1 timme 47 minuter
Genre: Drama
Originaltitel: Korparna
Originalspråk: Svenska
Med: Reine Brynolfsson, Maria Heiskanen, Jacob Nordström
Regi: Jens Assur

Handling: Agne sliter hårt för att få gården att gå runt. Ett arbete som nöter på honom både fysiskt och psykiskt. Pressen ökar ytterligare när arrendeägaren vill modernisera och hotar att säga upp arrendet. Agnes familj har brukat gården i generationer och han har tagit för givet att äldste sonen Klas ska ta över när han själv inte längre orkar. Klas däremot vill inte gå i faderns fotspår, men vill inte heller lägga ytterligare börda på sin far. En man som redan verkar ha fått nog av verkligheten. Frågan är hur länge man kan skjuta upp det oundvikliga?Jens Assur låter bilderna tala i en lika bistert karg som kraftfull historia om skam, skuld och livsdrömmar. Filmen baseras på Tomas Bannerheds kritikerrosade roman som belönades med Augustpriset 2011. I rollerna ser vi Reine Brynolfsson, Maria Heiskanen, Peter Dalle och Jacob Nordström. Filmen Korparna:  UTTAGEN TILL FILMFESTIVALEN I SAN SEBASTIÀN

 

About Sebastian Håkansson 567 Articles
En av Filmtopps medgrundare. På frågan om världens bästa film finns många svar, men världens bästa skiva är Born to Run med Bossen.