Alec Baldwin kritiseras för att ha spelat blind

Alec Baldwin på premiären av Blind.
Alec Baldwin på premiären av Blind. Foto: Angela Weiss/AFP/Getty Images

I Alec Baldwins nya film Blind (2017), spelar han en synskadad man som förlorar sin fru i en bilolycka. Nu skriver The Guardian att The Ruderman Family Foundation, en ledande grupp för människor med funktionsnedsättning, riktar skarp kritik mot filmen och menar att rollen borde ha spelats av en person med riktig synskada.

Samma organisation riktade också kritik mot filmen Me Before You (2016) och menade att budskapet i den filmen var att människor med funktionsnedsättning inte lever fullständiga liv. Organisationen menar bland annat att i dag skulle det vara otänkbart att en ljushyad människa porträtterar en mörkhyad, något som var väldigt vanligt förr. På samma sätt borde skådespelare med funktionsnedsättning inte negligeras tycker organisationen.

Håller du med organisationen i deras kritik mot Alec Baldwin och filmen Blind?

About David Lindahl 451 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.