Hemma hos Jabba the Hutt – 5 udda figurer i Star Wars-världen

Star Wars-världen är fullproppad med fantasifulla och charmiga figurer. Här finns allt från det jazziga ”Cantina-bandet” till gulliga Ewoks. Från det skrämmande sandfolket till nyfikna Jawas. Från ondsinta bestar till godhjärtade robotar. För att bara skrapa på ytan.

I Star Wars-filmerna tycks vi dock hitta flest udda figurer i Episod VI – The Return of the Jedi. Mer specifikt hemma hos den ökände mafioson Jabba the Hutt. Denna genomruttna skurk omger sig av ett mångfacetterat sällskap och vi har valt ut ett axplock av våra favoriter.

5 udda figurer hemma hos Jabba

”Bubo” Buboicullaar

En Buboicullaar från Star Wars-världen

Hemplanet: Sentient

Frog-dogs misstros ofta för att vara enkla varelser, men de är faktiskt väldigt intelligenta. Intressant nog gör de inget för att motbevisa den förutfattade meningen om dem, utan använder den istället till deras fördel. Vissa Frog-dogs lever som husdjur – vi får i The Return of the Jedi bekanta oss med Jabba the Hutts exemplar vid namn Buboicullaar – medan andra är lönnmördare eller spioner. De äter främst insekter.

TIPS: Wikipedia ger dig så gott som hela Star Wars karaktärsregister

Salacious B. Crumb

Salacious B. Crumb i "Jedins återkomst"

Hemplanet: Kowak

Under galaxens inbördeskrig, verkade den kowakianska apödlan Salacious B. Crumb som gycklare i Jabba the Hutts herravälde. Känd för sitt galna skratt och sin sofistikerade humor, underhöll Crumb sin mästare ända till hans död under Han Solos räddningsuppdrag.

TIPS: Wookiepedia listar samtliga Star Wars-planeter

Max Rebo

Max Rebo i "Jedins återkomst"

Hemplanet: Orto

Den lilla blåa figuren Max Rebo var en populär musiker som ledde gruppen Max Rebo Band. Han är uppmärksammad för att spela på instrument med fötterna. Rebo och hans band var kända för att spela i kriminella kretsar, däribland Jabba the Hutt. Rebo tillhör arten Ortolan.

Rancor

Monstret Rancor i "Jedins återkomst"

Hemplanet: Dathomir (men finns också på Tatooine och Felucia)

Med sin längd, sina klor, hårda hud och omåttliga hunger, är Rancors födda rovdjur. Den mest framträdande av sin sort heter Pateesa och håller till i Jabba the Hutts underjord. I en av Star Wars-filmernas mest kända sekvenser slåss Pateesa mot Luke Skywalker, men finner sig till slut besegrad av jedin.

Gamorrean

En Gamorrean i "Jedins återkomst"

Hemplanet: Gamorr

En Gamorrean är smartare än den ser ut! De tillhör galaxens mer intelligenta varelser och är bra på att arbeta i grupp. Delas av deras klan har vid flera tillfällen anlitats av Jabba the Hutt för att sätta skräck i hans motståndare.

TIPS: Empire Online rankar de allra bästa Star Wars-karaktärerna

About Eric Diedrichs 762 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.