Wizard of Lies (2017)

Foto: HBO Nordic

Titel: Wizard of Lies
Regi: Barry Levinson
Med: Robert De Niro, Nathan Darrow, Alessandro Nivola, Lily Rabe, Michelle Pfeiffer, Kristen Connolly m.fl.

Handling: Finansmannen Bernie Madoff skapade 2008 braskande rubriker i hela världen, då han arresterades för att ha gjort sig skyldig till kanske det största finansiella bedrägeriet i amerikansk historia. The Wizard of Lies, med Robert De Niro och Michelle Pfeiffer i rollerna som Bernie och Ruth Madoff, handlar om Bernie Madoffs så kallade ponzibedrägeri och hur hans hustru och söner slungades in i ett hårt och skoningslöst strålkastarljus. Filmen är regisserad av Barry Levinson, med manus av Sam Levinson, John Burnham Schwartz och Samuel Baum.

The Wizard of Lies har premiär på HBO Nordic 21 maj

About Sebastian Håkansson 609 Articles
En av Filmtopps medgrundare. På frågan om världens bästa film finns många svar, men världens bästa skiva är Born to Run med Bossen.