Netflix förbereder en ny skräckserie

The Haunting

The Hollywood Reporter skriver att skräckromanens drottning, Shirley Jackson, är aktuell med en ny TV-serie. Det är hennes bok Hemsökelsen (The Haunting of Hill House), som ska omvandlas till Netflix-produktion i tio delar. 

LÄS OCKSÅ: Filmtopp listar de bästa spökfilmerna!

Boken handlar om en grupp människor, som flyttar in på kråkslottet Hill House för att genom undersökningar påvisa att paranormala aktiviteter sker innanför väggarna.

Projektet, som ännu är i sin linda har fått något officiellt namn, har tidigare filmatiserats under titeln The Haunting. Inga skådespelare är hellre tillsatta, men Mike Flanagan, som tidigare har gjort skräckisar som AbsentiaOculus och Hush, ska skriva och regissera.

Shirley Jackson har ofta blivit omnämnd som en stor inspirationskälla för Stephen King. 

LÄS MER: De bästa Stephen King-filmerna

Vad tror du, kommer The Haunting att göra sig bra som miniserie?