’The Handmaid’s Tale’ saknar fortfarande svensk distributör

The Handmaid’s Tale har amerikansk premiär om mindre än en månad, men det är fortfarande oklart hur vi svenskar kan ta del av den lagligt.

Streamingtjänsten Hulu ligger bakom TV-satsningen av Margot Atwoods bok från 1985 och sett till den senaste trailern verkar The Handmaid’s Tale bli en serie utöver det vanliga. I en nära dystopisk framtid har världen slagit slint. Infertilitet är numera norm på grund av alla gifter vi pumpat ut i vår miljö och människorasens vara eller icke vara hänger på en skör tråd. Med en religiöst fundamentalistisk regering vid makten beslutas således att de kvinnor som fortfarande kan bära barn ska tvångsbefruktas, om och om igen. Kvinnans makt reduceras till att blott vara ett verktyg, ett ting, i kampen mot vår förintelse.

Med många intressanta teman är The Handmaid’s Tale en serie jag med spänning väntar på. Fast hur kommer det sig att ingen distributör har knipit den ännu? HBO Nordic visar för närvarande Hulu-serien The Path med Aaron Paul och FOX Sverige lät oss ta del av James Franco i Hulus 11.22.63 – betyder detta att Viaplay eller Netflix vill ge sig in i leken när det nu är dags för nästa stora Hulu-satstning?

I nuläget är det ingen som vet säkert. Det som däremot står klart är att vi behöver börja göra våra tittar-röster hörda och låta de svenska distributörerna veta att det finns något intressant att hämta här! Ta en titt på trailern nedan och avgör själv:

Vad tror du om The Handmaid’s Tale? Ger du trailern tummen upp eller tummen ner?