24 Legacy – FOX islamofobiska flaggskepp återvänder

24 Legacy, som är en slags uppföljare till 24, bjuder oss återigen på realtids-action och en hel del islamofobi.

Foto: FOX

Kiefer Sutherland, som spelade seriens hjälte, Jack Bauer, har nu lämnat rollen bakom sig. För tillfället kan han ses i serien Designated Survivor. Nu har serien en ny hjälte, Eric Carter, som spelas av Corey Hawkins. Jag såg fram mot denna serie främst av två anledningar. För det första kallas serien Legacy (=arv), vilket gör det sannolikt att den kommer att återkoppla till originalserien, kanske med återvändande karaktärer. För det andra såg jag fram emot att få se vad Corey Hawkins kunde åstadkomma.

Förutom att Hawkins var strålande som Dr. Dre i Straight Outta Compton, har han även gått på Juilliard, en av USA:s mest prestigefyllda skolor för musik och drama, där han tilldelades ett pris. Vi pratar alltså inte om en skådespelare som har åkt räkmacka på en förälders namn. Inget illa sagt om Kiefer Sutherland, vars far är skådespelaren Donald Sutherland. Han är en duktig skådespelare, men han är inte en skådespelare av Hawkins kaliber.

LÄS OCKSÅ: Recension av Straight Outta Compton (2015)

För de av er som inte har sett serien än, ska jag inte förstöra för mycket. Visst finns det ett arv av 24, men det är inte ett bra sådant. Vi bjuds återigen på endimensionella karaktärer. Muslimer är elaka och vill döda amerikaner. Amerikanerna är goda för att de vill stoppa muslimerna. Helst genom att döda dem. En viktig karaktär från den gamla serien har återvänt, men hittills har hen varit så tråkig att jag hellre klarat mig utan henom. Dessutom Hawkins karaktär ärlika endimensionell och tråkig som alla andra. Han är tuff. Han är sammanbiten. Han är bestämd. Det är så att jag vill gråta. Att ge Hawkins en sån här roll är som att servera Dom Perignon till en knäckemacka med Kalles Kaviar på. Var för sig kan de smaka  gott, men champagnen smakar skit till det svenska smörgåspålägget och du måste vara tossig om du serverar dem tillsammans.

About Andreas Ziegler 137 Articles
Filmskribent, SEO-skribent och filmvetare. Kärt barn har många namn. Jag gillar innovativa och välkonstruerade filmer och TV-serier. Klicka här för att komma till min verksamhets hemsida.