De 12 mest minnesvärda Oscarskostymerna genom åren

Ta en titt på olika Oscarskostymer genom åren

De 12 mest minnesvärda Oscarskostymerna.
Oscarskostymer genom åren

En Oscarskostym har förmågan att kunna transportera filmtittare till en helt annan plats. För att citera den multipla Oscarsvinnaren Edith Head, som fick fler Oscars än stjärnorna hon klädde: ”det en kostymdesigner gör är en korsning mellan magi och kamouflage. Vi skapar illusionen av att förändra skådespelarna till något de inte är”.

Stylight samlat 15 av de mest ikoniska kostymerna i Oscars historia, som med all rätt var värda deras Oscarsstatyett, plus några till som vi inte glömmer i första taget. Bland historiska mantlar och fantasikostymer till glammiga klänningar tittar vi tillbaka på de mest ihågkomna och stiligaste ögonblicken i filmens historia. Är du nyfiken på nästa års gala har vi samlat några tips på filmer som ta hem priset för bästa film Oscarsgalan 2018

Oscars och kostymerna

Vad många människor inte vet är att de första 21 åren på Oscarsgalan existerade inte priset för bästa kostymdesign. Detta pris kom först på tal år 1949 och sedan dess kan vi utan att tveka säga att Edith Head är drottningen över kostymer då hon blev nominerad 35 gånger och vann åtta av dem.

 

Klassiska ögonblick

titanic

gudfadern

En av många Oscarskostymer genom åren

En lyckad historisk kostym har kraften att kunna transportera sina åskådare till en helt annan era. Därför krävs ingående forskning och noggrann uppmärksamhet för att lyckas förmedla alla viktiga detaljer. Tänk bara tillbaka på Kate Winslets fantastiska look i Titanic som bidrog till en verklig bild av hur dåtidens brittiska överklasskvinna såg ut eller Vivien Leighs typiska ”southern style”-klänning i Borta med vinden. Det råder ingen tvekan om hur mycket kostymen bidrar med till en films succé!

About Sebastian Håkansson 388 Articles
En av Filmtopps medgrundare. På frågan om världens bästa film finns många svar, men världens bästa skiva är Born to Run med Bossen.

1 Trackbacks & Pingbacks

Comments are closed.