Superquizet: Oscarsvinnare i TV-serievärlden

Det råder ingen tvekan om att allt fler skådespelare och filmskapare vänder sig till TV-mediet för att kunna nå ut med sina historier. Med tanke på den rådande Oscarsveckan, skulle jag vilja testa hur bra koll ni har på den skara inom filmvärlden som mottagit det finaste filmpriset av dem alla, Oscarsstatyetten, men också har en fot i TV-serievärlden.

En fråga hade exempelvis kunnat röra Anthony Hopkins, som hade en minst sagt viktig roll i Westworlds första säsong i höstas, eller Robin Williams som av många länge enbart förknippades med komediserien Mork & Mindy (1978-1982).

Hur många rätt får du?

Kevin Spacey har varit nominerad inför två Oscarsgalor och vunnit vid båda tillfällena. 2013 släppte Netflix sin första säsong av House of Cards med Kevin Spacey i huvudrollen som Francis Underwood. Vilken Oscarsnominerad regissör regisserade seriens två första avsnitt?
Francis Ford Coppola
Martin Scorsese
David Fincher
Steven Soderbergh

Rätt!

Fel!

Idag är George Clooney en av filmvärldens mest kända och uppskattade skådespelare. I mitten av 90-talet var det däremot framförallt genom hans karaktär Doug Ross, i TV-serien ER (Cityaktuen), som folk kände till honom. I hur många avsnitt medverkade han?
Mellan 25 och 49 avsnitt
Mellan 50 och 74 avsnitt
Mellan 75 och 99 avsnitt
Mer än 100 avsnitt

Rätt!

Fel!

Med serier som Sopranos, Six Feet Under, Sex and the City, The Wire och Show Me a Hero är HBO utan tvekan en av världens mest framgångsrika TV-aktörer. Kanalens första entimmas-drama var den fantastiska fängelseserien "Oz" (1997-2003) med bland andra J.K. Simmons. Genom vilken film lyckades skådespelaren att knipa en Oscar 2015?
Whiplash
Birdman
Still Alice
Boyhood

Rätt!

Fel!

Anna Paquin är kanske mest känd för sin karaktär i True Blood, en roll som gav henne en Golden Globe-statyett (bästa skådespelerska i dramaserie). Långt före hon blev vampyrälskaren Sookie Stackhouse vann hon en Oscar (bästa kvinnliga biroll) för sin prestation i denna film:
The Piano (1993)
The Piano Teacher (2001)
The Pianist (2002)

Rätt!

Fel!

Den framgångsrike och Oscarsbelönade regissören Steven Soderbergh meddelade 2013 att han hade tröttnat på att göra film – 50 år gammal skulle han gå i pension. Tack och lov visade sig TV-serier vara mer kul, vilket resulterade i att han regisserade och producerade samtliga avsnitt av en kritikerrosad TV-serie. Vilken serie regisserade han?
Steven-Soderbergh-Haywire-image
Fargo
Mr. Robot
The Leftovers
The Knick

Rätt!

Fel!

Få skådespelare kan drömma om en karriär lik den Morgan Freeman har bakom sig. Men vet du vilken aktiv TV-serie han producerat över 50 avsnitt och medverkat i två avsnitt för?
Morgan Freeman
Scandal
How to Get Away with Murder
Madam Secretary
The Good Wife

Rätt!

Fel!

Billy Bob Thornton skrev, regisserade och spelade huvudrollen i Sling Blade (1996) för vilken han knep en Oscarsstatyett. På TV har vi på senare tid kunnat se honom i både Goliath och Fargo. Vad hette hans karaktär i Fargo?
Lorne Malvo
Lester Nygaard
Bill Oswalt
Ed Blumquist

Rätt!

Fel!

För den som har tänkt satsa pengar på Oscarsgalan står det klart att Viola Davis, med endast 1,02 gånger pengarna i utbetalning, är den mest säkra vinnaren. I vilken aktiv TV-serie spelar hon för närvarande huvudrollen?
Scandal
The Good Wife
Atlanta
How to Get Away with Murder

Rätt!

Fel!

Dela detta quiz för att visa ditt resultat!

Subscribe to see your results

Vet du vilka Oscarsvinnare som har en fot i TV-världen?

Jag fick %%score%% utav %%total%% rätt!

%%description%%

%%description%%

Loading...