Bioåret 2017 – Sju serietidningsfilmer jag längtar efter!

bio
2016 var ett år som gav oss många serietidningsfilmer,
men bortsett från ett fåtal misslyckades faktiskt de flesta med att leverera. Batman v Superman var tradig, Suicide Squad gav oss inte alls vad den lovade och måste jag ens gå in på Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows?

Trots det är jag ändå hoppfull inför framtiden. 2017 är ett överväldigande år av storfilmer, och då har jag bara tittat på serietidningsfilmerna! Min pepplista innefattar självfallet blir det en del DC och Marvelfilmer, men lite franskt och något episkt har också letat sig in.  Varsågoda att ta del av min lista över: Sju serietidningsfilmer jag ser fram emot år 2017.

7. Ghost in the Shell – 31 Mars

Mina känslor gentemot denna film är motsägelsefulla. Jag ser så fram emot en rå och kall sci-fi berättelse, samtidigt som jag är sjukt orolig över vad Hollywood egentligen har kokat ihop. Visst kan jag köpa delar av regissören Rupert Sanders försvar mot anklagelserna för whitewashing; berättelsen är nödvändigtvis inte exklusivt japansk, Scarlett Johansson är en fantastisk skådespelerska och så vidare (även om filmen skulle ha haft en PERFEKT Major i Rinko Kikushi (Pacific Rim)).

Det är så mycket som kan gå fel. Trots det vill jag verkligen tro på denna film. Trailern är så trogen originalanimén att jag får rysningar.

6. Wonder Woman – 2 Juni

Foto: Warner. Bros
Foto: Warner. Bros

Bättre sent än aldrig, ÄNTLIGEN en superhjältefilm med en kvinna i huvudrollen! Wonder Woman var det bästa i Batman v Superman. Allt från hennes interaktioner med Ben Afflecks Batman, till hennes musik-slinga var riktiga energi-kickar.

Gal Gadot är egentligen lite för tanig i min smak för att vara Amazon-krigare
, jag hade gärna sett någon som Lucy Lawless axla rollen. Gadot har i trailern dock övertygat mig om att hon kan porträttera Prinsessan Dianas rättframhet, känsla för rättvisa och hennes naivitet utan besvär. Filmen kommer att bli HÅRD! Men den verkar heller inte dra sig för att inkludera lite välbehövlig humor.

5. The Dark Tower – 28 Juli

the-dark-tower-14505

Det här är Stephen Kings version av Sagan om Ringen, eller Sagan om is och eld (Game of Thrones) om du så vill. Bara där är jag såld. Jag älskar serietidningsadaptionen av romanserien och kan knappt bärga mig för att få se filmversionen.

Rollbesättningen är oklanderlig: Matthew McConaughey som den karismatiske och ondskefulla “Mannen i Svart”, Kings mest kända skurk. Idris Elba som den noble cowboy-riddaren från en annan verklighet; Roland Deschain. Vilka talanger! Håller de sig bara väl till källmaterialet kommer deras strid att bli kosmiskt barockt.

About Evelina Block 63 Articles
Det svåraste med film och serier för mig är att få tiden att räcka till. Sedan vill jag såklart veta allt om och kring dem. Så vet du någonting du tror att jag inte vet om en bra film eller serie? Dela gärna med dig av din kunskap!