Crowdfunding ska hjälpa till att bygga nya 'Biograf Capitol'

Crowdfunding ska hjälpa till att bygga nya 'Biograf Capitol'

Eric Diedrichs
Uppdaterad 20 mars 2024 kl. 15:03 | Publicerad 23 december 2016 kl. 13:12

Tidigare i höst meddelade filmdistributörerna NonStop Entertainment och Njutafilm att man tecknat hyresavtal om att renovera och bygga om biografen Capitol på Sankt Eriksgatan 82 till en modern biograf med tre salonger i internationellt snitt. Biografen ska ha en tydlig kvalitetsfilmsprofil, och utöver stans bästa filmupplevelser kommer biografen att erbjuda mat och dryck.

För att förverkliga planerna som finns för biografen lanseras på juldagen klockan 10.00 en Kickstarterkampanj där man söker 250 000 sek för att kunna ytterligare förbättra arbetet med biografen som planeras öppna i augusti 2017 där pengarna kommer att gå till att inreda den största salongen med lyxigare stolar och små bord för mat och dryck.

Kickstarter används för att finansiera projekt genom att vända sig till ett stort antal finansiärer, i hopp om att många känner engagemang och vill se projekten förverkligas. Kampanjen pågår från den 25e december till den 26 januari.

Det behövs fler biografer som visar bra film, vår ambition är att skapa en bekväm, inbjudande kvartersbiograf för Vasastan och Kungsholmsområden där det just nu inte finns så mycket och vi hoppas att Stockholmarna vill hjälpa till att bidra, säger Jakob Abrahamsson, VD för Kinematografen St Erik AB som driver projektet.

En teaser finns att se på Capitols facebooksida Facebook/Capitol där även kickstarterkampanjen kommer att lanseras på juldagen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL