Hur George Lucas skrev ”Stjärnornas Krig” (nästan)

På ett universitet långt, långt bort föddes idén till en av tidernas mest uppskattade film-franchiseserier.

Nu i Star Wars-tider kan det passa väl med en humoristisk satirShakespeare in Love (1998), nämligen om hur George Lucas kom på sina karaktärer och handlingen till Stjärnornas Krig (1977). Här får vi bland andra träffa ”verklighetens” Leia, Darth Vader, Yoda, C-3PO, R2D2, Chewbacca, Jabba the Hutt och många fler! Mister George Lucas ska även han ha sett kortfilmen och beskrivit den som ”very funny”.

Så luta dig tillbaka och njut av George Lucas in Love (1999).

About Thilda Rimsäter 62 Articles
Frilansande manusförfattare som har pluggat i Vancouver och främst skriver film-, tv- och webbserie- manus, men har också skrivit för spel. Tittar på alltifrån animerat till action och äventyr men är också svag för romantiska komedier och drama.