Ny lag ska förhindra åldersdiskriminering i filmbranschen

I Kalifornien har i en ny lagstiftning gjort det möjligt för skådespelare och andra verksamma i filmbranschen att dölja sina åldrar på IMDB.com (Internet Movie Database) och på andra liknande offentliga hemsidor. Detta skriver The Guardian.

AFTONBLADET RANKAR: De värsta åldersdiskrimineringarna i Hollywood

Det var guvernören Jerry Brown som såg till att lagen undertecknades i lördags. Syftet är att motverka och förhindra åldersdiskriminering i filmbranschen, något som tyvärr är ganska vanligt förekommande. Skådespelarfacket ”SAG-AFTRA” hade en kampanj för att få igenom lagen där ledaren Gabrielle Carteris sade såhär: ”Åldersdiskriminering är ett stort problem i vår bransch och det måste uppmärksammas.”

LÄS OCKSÅ: Dåliga siffror för LGBTQ-karaktärer

Lagen gäller för alla yrken inom filmbranschen, men det är tydligt att det är skådespelarna som är i fokus under medierapporteringen. Exempelvis uppmärksammas att skådespelerskan Junie Hoang misslyckades med att få sin ålder borttagen från IMDB.com år 2013, men nu har hon alltså  rätt att göra det.

About Filip Kruse 229 Articles
Kultur- och sportintresserad student, född, uppvuxen och bosatt i GBG, har ambitionen att någon gång skriva ett manus.