L.A Confidential-regissören avliden vid 71-års ålder

hanson

2016 har skördat ännu ett offer. Under gårdagen, 20 September, hittades regissören Curtis Hanson död i sitt hem i Hollywood Hills. Troligen drabbades Hanson av ett hjärtattack. Regissören var redan avliden då sjukvårdspersonal fanns på plats. Curtis Hanson blev 71 år gammal.

Hanson mest framstående alster är filmer som L.A Confidential (1997) och 8 Mile (2002) och In Her Shoes (2005). L.A Confidential vann honom dessutom Oscarsjuryns uppmärksamhet som belönade honom med en guldgubbe för manus och även en nominering för bästa regi. 

Hanson ansluter en svart, sorgsen lista över avlidna filmkonstnärer i år. Anton Yelchin, Alan Rickman och David Bowie är bara tre exempel på talanger som ryckts ifrån oss – på tok för tidigt – och nu är alltså filmens glada värld en kunglig regissör fattigare. Hanson kommer att bli saknad, vila i frid. Hur kommer du hylla Hanson?

About Fredrik Edström 238 Articles
Med den ena foten stabilt placerad i den bombastiska, högbudet-världen och den andra i mysiga karaktärsdrivna draman blir jag knappt själv klok på min filmsmak. Dock är en sak säker: Jag är djupt förälskad i filmens värld.