Super-Quiz: Hur bra koll har du på dina favorithjältar?

Superhjältarna är hetare än någonsin! Detta märks inte minst på det stora omfånget hjältefilmer och TV-serier som har varit i produktion de senaste åren. Vi har fått ta del av gamla favoriter som Batman, Superman, Daredevil och X-Men, men också välkomnat mindre kända supermänniskor som Deadpool, Ant-Man och Black Widow.

QUIZ: Världskända filmcitat – Hur bra koll har du på filmhistorien?

Frågan är, hur mycket kunskap om dina favorit-hjältar har du lyckats snappa upp?

Nedan följer Super-Quizet som bjuder på utmaningar för båda DC och Marvel-älskaren. Ta på dig din tightaste latexdräkt, axla manteln och testa dina kunskaper! Kan du flexa mest med dina kunskapsmuskler?

Batman, The Flash, Wonder Woman och Superman tillhör alla DC, som har publicerat serietidningar ända sedan 1934. Vad står DC för ursprungligen?
Logos av DC
Foto: Dc Comics
Detective Comics
Deductive Comics
Descriptive Comics

Rätt!

Fel!

Hur många var medlemmarna i superhjältelaget "Avengers" i filmen med samma namn från 2012?
4
5
6

Rätt!

Fel!

I Justice League får vi bland andra möta Jason Momoa som Aquaman. Vad kallas staden på havets botten som Aquaman härstammar från?
Jason Momoa som Aquaman - bäst filmer 2018
El Dorado
Atlantis
Neptuna

Rätt!

Fel!

The Defenders är en kommande serie på Netflix, som ska likna Avengers och sammanfoga tidigare självständiga hjältar men för den lilla rutan. Vem förutom Daredevil, Punisher, Luke Cage och Jessica Jones kommer att medverka?
4 karaktärer från The Defenders
Doctor Strange
Spider-Man
Iron Fist

Rätt!

Fel!

Ju mer internationella vi blir, desto fler engelska uttryck blir vardagsmat i det svenska språket. Ingen skulle idag få för sig att kalla Batman någonting annat än just Batman, men vad översatte hans namn till när serietidningarna först kom ut i Sverige?
Ben Affleck som Batman
Den maskerade hämnaren
Fladderkämpen
Läderlappen

Rätt!

Fel!

Rättigheterna till en särskild superhjälte är otydliga, vilket har gjort att han har kunnat vara med i både nystarten av X-Men och senaste Avengers-filmen. Vad heter han?
Quicksilver
Lightspeed
Zoom!

Rätt!

Fel!

Catwoman fick en egen film 2004 med urusel CGI och förskräckligt manus. Filmen blev en riktig flopp och vann en Razzie för sämsta film 2005. Vem spelade Catwoman?
Uma Thurman
Halle Berry
Michelle Williams

Rätt!

Fel!

Vilken skådespelare har gestaltat sin superhjälte-karaktär i flest live-actionfilmer – inklusive "cameos" – hittills?
Henry Cavill som Superman
Hugh Jackman som Wolverine
Robert Downey Jr. som Iron Man

Rätt!

Fel!

Hur många skådespelare har gestaltat Batman på bioduken genom åren?
Bild på Alicia Silverstone, George Clooney och Chris O'Donnell i Batman & Robin.
Alicia Silverstone, George Clooney och Chris O'Donnell i Batman & Robin. Foto: Warner Bros.
4
6
9

Rätt!

Fel!

Skaparen till karaktärer som Spider-Man och Hulken dyker ofta upp i en så kallad "cameo-roll" i Marvelfilmerna. En äldre herre som ofta står för små komiska inslag. Vad heter han?
stan lee
Trey Parker
Stan Lee
George Marvel

Rätt!

Fel!

Dela detta quiz för att visa ditt resultat!

Subscribe to see your results

Superquiz – Vad vet du om våra hjältar?

Jag fick %%score%% av %%total%%!

%%description%%

%%description%%

Loading...

About Eric Diedrichs 824 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

5 Comments on Super-Quiz: Hur bra koll har du på dina favorithjältar?

 1. Nu vet jag inte om ni skiljer på Iron Man pch Tony Stark, om inte så borde fråga åttad ”extra info” vara 7 gånger för Robert: Iron Man 1,2 & 3, Avengers 1 & 2, Civil War OCH hans lilla inhopp i Hulken-filmen med Edward Norton i eftertextfilmen!

 2. Fel svar på hur många som spelat Batman i live-action.
  Det gjordes 2 serials på 40-talet med två olika skådespelare som spelade Batman så svaret är 8 skådespelare.

  • Hej David!
   Det stämmer att 8 skådespelare har gestaltat Batman i live-action-filmatiseringar, men det vi var ute efter var live-action-långfilmer.
   Filmserierna som gjordes på 40-talet bestod av femtonminutersfilmer och därför har vi valt att inte ha med dem i svarsalternativen. Bra att du tar upp detta, så att vi kan förtydliga frågan – den borde ha varit mer exakt formulerad från början :).

 3. Batman har dock spelats av 8 live action skådespelare, du glömde Lewis Wilson (Batman, 1943) och Robert Lowery (Batman and Robin, 1949). De borde räknas, trotts att de är serier, då de gick på bio!

Comments are closed.