Super-Quiz: Hur bra koll har du på dina favorithjältar?

Superhjältarna är hetare än någonsin! Detta märks inte minst på det stora omfånget hjältefilmer och TV-serier som har varit i produktion de senaste åren. Vi har fått ta del av gamla favoriter som Batman, Superman, Daredevil och X-Men, men också välkomnat mindre kända supermänniskor som Deadpool, Ant-Man och Black Widow.

QUIZ: Världskända filmcitat – Hur bra koll har du på filmhistorien?

Frågan är, hur mycket kunskap om dina favorit-hjältar har du lyckats snappa upp?

Nedan följer Super-Quizet som bjuder på utmaningar för båda DC och Marvel-älskaren. Ta på dig din tightaste latexdräkt, axla manteln och testa dina kunskaper! Kan du flexa mest med dina kunskapsmuskler?

[wpViralQuiz id=83303]

About Eric Diedrichs 577 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

5 Comments on Super-Quiz: Hur bra koll har du på dina favorithjältar?

 1. Nu vet jag inte om ni skiljer på Iron Man pch Tony Stark, om inte så borde fråga åttad ”extra info” vara 7 gånger för Robert: Iron Man 1,2 & 3, Avengers 1 & 2, Civil War OCH hans lilla inhopp i Hulken-filmen med Edward Norton i eftertextfilmen!

 2. Fel svar på hur många som spelat Batman i live-action.
  Det gjordes 2 serials på 40-talet med två olika skådespelare som spelade Batman så svaret är 8 skådespelare.

  • Hej David!
   Det stämmer att 8 skådespelare har gestaltat Batman i live-action-filmatiseringar, men det vi var ute efter var live-action-långfilmer.
   Filmserierna som gjordes på 40-talet bestod av femtonminutersfilmer och därför har vi valt att inte ha med dem i svarsalternativen. Bra att du tar upp detta, så att vi kan förtydliga frågan – den borde ha varit mer exakt formulerad från början :).

 3. Batman har dock spelats av 8 live action skådespelare, du glömde Lewis Wilson (Batman, 1943) och Robert Lowery (Batman and Robin, 1949). De borde räknas, trotts att de är serier, då de gick på bio!

Comments are closed.