Shia Labeouf spelar Björn Borgs rival i stor svensk produktion

Shia Labeouf spelar Björn Borgs rival i stor svensk produktion

Axel Diedrichs
Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 16 augusti 2016 kl. 20:08

Vi kommer att få se en film som centrerar sig kring Sveriges främsta tennisspelare genom tiderna, Björn Borg, och hans ärkerival John McEnroe. Rollerna spelas av Sveriges stigande stjärna Sverrir Gudnason och den före detta Hollywoodstjärnan Shia Labeouf (Transformers, Disturbia).

Filmen betitlas Borg vs. McEnroe och är en skandinavisk storsatsning som främst drivs av svenska filmbolag. Det är nämligen flera svenska och nordiska produktions-och distributionsbolag som slår ihop sig för ett grandiost samarbete, bland annat Film Väst, Nordisk Film och SF Studios.

Regirollen axlar dansken Janus Metz, som vann pris på Cannes Filmfestival för bästa dokumentär med filmen Armadillo.

Utöver de två huvudrollerna kommer vi att få se Stellan Skarsgård spela Borgs tränare Lennart Bergelin. Faktum är att det här blir Skarsgårds första svenska produktion på över ett dicennium. Tuva Novotny (Smala Sussie, Dag) återvänder även hon till bioduken i rollen som Borgs fästmö.

Det ska bli spännande att se ifall Labeouf, som haft det tufft på senare år, kan upprätta sig med hjälp av sina motspelare och Metz. Det är inte första gången Labeouf tar sig till Skandinavien för att göra film. Senast var i Lars Von Triers drama Nymphomaniac.

Det är ännu inte klart när Borg vs. McEnroe har premiär, men filmen är tänkt att gå upp på biograferna under hösten 2017.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL