Gloria DeHaven är död

Gloria DeHaven

Gloria DeHaven är ett namn som kanske inte så många känner till. Hon föddes 1925 och har nu avlidit, 91 år gammal berättar Deadline Hollywood. Hon var en av de sista skådespelerskorna från Hollywoods guldålder.

LÄS OCKSÅ: Stumfilmens hjältar – Charlie Chaplin, Buster Keaton och Harold Lloyd

Hon gjorde debut i Charlie Chaplins klassiker Moderna tider och gjorde även en rad framgångsrika musikaler för MGM. Hennes sista film blev Out To Sea från 1997, en komedi med Jack Lemmon och Walter Matthau.

Något DeHaven gjorde som få har fått göra är att spela sin egen moder i en film. Detta gjorde hon i Tre små ord, en musikalkomedi från 1950.

About Filip Kruse 229 Articles
Kultur- och sportintresserad student, född, uppvuxen och bosatt i GBG, har ambitionen att någon gång skriva ett manus.