John Carpenter gillar inte ”The Walking Dead”

maxresdefault

Sedan sin premiär 2010 har The Walking Dead ganska snabbt blivit en av de mest populära TV-serierna just nu. Serien har också mottagits väl av kritikerna och blivit nominerad och belönad med flera priser. Exempelvis Golden Globe för bästa TV-serie.

Sex säsonger senare och den är fortfarande lika populär. Fansen blir allt fler och skaran växer lika fort som en zombie-epidemi. Men det finns också de som inte är så förtjust i denna zombie hype. Däribland hittar vi skräckfilmsregissören John Carpenter som bland annat har gjort skräckklassikerna The Thing och Halloween. Carpenter är helt enkelt inget fan av den postapokalyptiska serien.

I ett radioprogram för WTF Podcast med Marc Maron berättar han:

“[The Walking Dead] was a movie that George Romero made back in 1968. And they have milked that, and they are still milking it.”

Carpenter var som mest aktiv under 1970 och 80-talet då han, utöver redan nämnda filmer, gjorde sig ett namn med rullar som The Fog, Attack mot polisstation 13, Big Trouble in Little China och They Live. Skräckmästaren har förtjänat rätten att kritisera, men tycker du att han har rätt?

 

About Kristian Andersson 1147 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.