Rober Langdon är tillbaka i ”Inferno”

gallery_movies-tom-hanks-angels-and-demons

Inferno är den tredje delen av den Oscarbelönade Ron Howard filmatisering av Dan Browns boksuccéserie om symbolforskaren Robert Langdon, spelad av Tom Hanks.

Tidigare har världen fått följa den kvicktänkta Harvardprofessorn i Da Vinci-koden (2006) där han i Paris har löst den kanske äldsta mysteriet i religiös historia och i Änglar och Demoner (2009) där han lyckades hindra katolicismens undergång genom en hård kamp mot det uråldriga Illuminati-sällskapet och de mörka krafterna inom Vatikanstaten.

Nu är Robert Langdon tillbaka i ytterligare ett äventyr där han i Florens kommer ställas inför den kanske svåraste uppgiften hittills. För att rädda jordens människor från total undergång måste Langdon bryta en gåta vars tekniska sofistikation saknar motstycke.

Läs också: Sommarens hetaste biofilmer

I Inferno ingår givetvis den fantastiska Tom Hanks (Forest Gump, Rädda menige Ryan) men även franska Omar Sy (En oväntad vänskap), indiska Irrfan Khan (Slumdog Millionaire) och Felicity Jones (The Theory of Everything). Ron Howard är tillbaka som regissör. Howard står inte bara bakom de tidigare Dan Brown filmatiseringarna utan även A Beautiful Mind (2001) och Apollo 13 (1995).

Dan Browns noveller Da Vinci-koden, Änglar och Demoner, Inferno och Den Förlorade Symbolen har alla sålts i miljontals exemplar och är några av de mest lästa verken i litterär historia. Browns noveller innehåller religion, mysterium och vetenskap, ämnen som ofta sätter honom i onåd med religiösa grupper och samfund.

Inferno har premiär i Sverige den 14:e oktober i år.

Edward Wikström

About Eric Diedrichs 735 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.