Bästa filmerna på Netflix

Insidan ut (2014)

inside-out

Handling: I Pixars Insidan ut är det följande grundkänslor som står i centrum; glädje, sorg, rädsla, avsky och ilska. Dessa känslor lever som små färgglada figurer inuti huvudet på den elvaåriga flickan Riley.

Motivation: Med Insidan ut har Pixar skapat en briljant och nyskapande familjefilm. Tiden är sedan länge förbi när animerat ansågs lika med barnfilm och Pixar fortsätter med att göra film för alla åldrar.

betyg_5

Livet är underbart (1946)

its-a-wonderful-life-3

Handling: Frank Capras Livet är underbart handlar om George Bailey, en medelklassman som växer upp i småstaden Bedford Falls. Han drömmer dagligen om att resa världen över för att sedan återvända till staterna och bygga hus höga som skyskrapor. Men varierande omständigheter gör att George Bailey aldrig tycks komma ifrån den lilla småstaden som så motvilligt format honom. Livet står helt enkelt i vägen. Förutom James Stewart så spelar också Donna Reed och Lionel Barrymore stora roller.

Motivation: Livet är underbart handlar till stor del om att lära sig att uppskatta det du har rakt framför dig och att kanske inse att lyckan ofta finns där du väljer att söka den, och inte där du tror att den ska vara. Filmen träffar rätt på alla punkter och kommer att förbli ett av berättarformens främsta verk.

betyg_5

Once Upon a Time in the West (1968)

western

Handling: Historien kretsar kring Jill McBain, som efter att hennes blivande make har mördats får ärva en till synes värdelös ökenfarm. Men av någon anledning försöker någon gå över lik för att ta hennes ökenmark ifrån henne och snart befinner hon sig i mitten av en uppgörelse mellan tre män, Frank (Henry Fonda), Chayenne (Jason Robards) och Harmonica (Charles Bronson).

Motivation: Den gode, den onde, den fule i alla ära, men enligt mig är Once Upon a Time in the West Leones främsta mästerverk. Regissören beskrev själv filmen som en dödsdans där filmens rytm ska efterlikna en döende mans sista hjärtslag. Detta är inte bara den ultimata westernfilmen, utan också ett av filmhistoriens finaste guldkorn.

betyg_5

Taxi Driver (1976)

taxi-driver5

Handling: Travis Bickle är Vietnamveteran och psykiskt instabil. Nu har han kommit tillbaka till New York City där han skaffar sig jobbet som taxichaufför under nattid. Under sina turer beskådar han all misär som finns på gatorna med drogmissbrukare och horor. Sakta börjar en ilska och ett begär att rensa upp gatorna växa fram, samtidigt som han försöker rädda en minderårige prostituerad.

Motivation: Martin Scorsese har regisserat denna kriminalthriller. Filmen väckte stor uppståndelse på flera håll då den ansågs vara alldeles för våldsam. I huvudrollen ser vi Robert De Niro som spelar mot Jodie Foster. Filmen nominerades till fyra Oscars för Bästa film, Bästa manliga huvudroll, Bästa kvinnliga biroll samt Bästa filmmusik

5 ögon

Dessa är i vårt tycke de bästa filmerna på Netflix. Saknar du någon film, kommentera nedanför!

2 Comments on Bästa filmerna på Netflix

  1. Nyckeln Till Frihet och The Impossible borde definitivt vara med på listan. Fantastiska filmer.

5 Trackbacks & Pingbacks

Comments are closed.