Bästa filmerna på Netflix

netflix-logo

Vi på Filmtopp välkomnar streamingtjänsternas frammarsch, som möjliggör legitimt filmtittande på en helt annan nivå än vad som tidigare har varit tänkbart. Därför listar vi det bästa bland filmutbudet hos de största streamingtjänsterna på den svenska marknaden: C More, Netflix och Viaplay. Nu är det dags att lista de bästa filmerna på Netflix!

För att komma med på listan måste följande två kriterier uppfyllas.

  1. Titeln i fråga måste vara en spelfilm. Det vill säga att varken TV-serier, kortfilmer eller dokumentärer får listas här.
  2. Titeln måste ha fått minst 4 av 5 i betyg av någon skribent här på Filmtopp.se.

Filmerna sorteras i bokstavsordning efter betyg.

De bästa filmerna på Netflix

Adaptation (2002)

Foto: Colombia Pictures
Foto: Colombia Pictures

Handling: En sorgsen manusförfattare lider av skrivkramp när han kämpar med att skriva en filmadaption på en bok om blommor.

Motivation: Filmen har en träffsäker och charmig tragikomisk ton. Dessutom är Nicholas Cage hysteriskt rolig i rollerna som manusförfattaren Charlie samt hans tvillingbror Donald. De står i rejäl kontrast till varandra, och därför är detta Cages kanske bästa skådespelarinsats.

betyg_4

Afrikas Drottning (1951)

the affrican queen

Handling: Första världskriget drar igång och Rose Sayer (Katherine Hepburn) blir snabbt sedd som ”fienden” i det tyska Östafrika. Hennes enda väg ut är på Charlie Allnuts (Humphrey Bogart) båt. De är varandras motsatser och vägen är lång.

Motivering: Statyetten till Bogart och nominationen till Hepburn visar vad som har gett filmen sin klassikerstämpel. Den vassa dialogen skadar inte heller.

betyg_4

Alla presidentens män (1976)

Robert Redford och Dustin Hoffman i All the Presidents Men

Handling: Många har kanske hört talas om Watergate-skandalen, som ledde till att Richard Nixon, USA:s 37:e president, fick lämna ämbetet 1974. Den här filmen bygger på boken av Bob Woodward och Carl Bernstein, som var två av de journalister som upptäckte sanningen bakom inbrottet i det Demokratiska partiets högkvarter i Watergate-byggnaden.

Motivation: Det är en oerhört spännande och uppseendeväckande historia, som avslöjar hur långt vissa politiker är villiga att gå för att vinna.

betyg_4

Amelie från Montmartre (2001)

Handling: När den drömmande Amélie hittar ett plåtskrin med barndomsminnen i sitt badrum bestämmer hon sig för att spåra upp den ursprungliga ägaren och återlämna lådan.

Motivation: I tio års tid bar Amelie från Montmartre titeln som den internationellt största franska filmsuccén med franskt tal. Och att det blev en succé är inte svårt att förstå. Berättarglädjen är sprudlande och filmen bär på en energi vi sällan får ta del av.

betyg 4

 American Beauty

Handling: Samtidigt som livet får en mening när Lester möter sin dotters väninna, blir det så mycket mer komplicerat.

Motivation: Varje sekund är en njutning. Varje gång eftertexterna börjar rulla på American Beauty känns det som att man, tillsammans med Kevins Spaceys karaktär Lester Burnham, har gjort en inre resa.

betyg 4

Arsenik och gamla spetsar (1944)

arsenic-and-old-lace-1944-priscilla-lane-cary-grant-poster-aol-001cp-bka59x

Regi: Frank Capra
Genre: Komedi

Handling: I denna svarta komedi hittar Mortimer (Cary Grant) ett lik hemma hos sina äldre släktingar under sin smekmånad.

Motivation: Egentligen är Cary Grants komiska tajming anledning not att se denna hysteriskt roliga film.

 

2 Comments on Bästa filmerna på Netflix

  1. Nyckeln Till Frihet och The Impossible borde definitivt vara med på listan. Fantastiska filmer.

5 Trackbacks & Pingbacks

Comments are closed.