Swedish Dicks - Viaplays första originalserie

Swedish Dicks - Viaplays första originalserie

Eric Diedrichs
Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 04 december 2015 kl. 10:12

Den internationellt erkända Hollywoodstjärnan Peter Stormare och Sveriges roligaste komiker Johan Glans kommer att medverka i Viaplays första originalserie, tillkännager Viaplay i ett pressmeddelande. 

Serien i fråga går under namnet Swedish Dicks och är en samproduktion tillsammans med internationella produktionsbolaget Brain Academy och grundaren Peter Settman samt Viking Brothers Entertainment och Glenn Lund.

- Vi har velat göra en egen produktion under en tid, och att lansera den tillsammans med Peter Settman känns helt rätt. Viaplay är först med att göra en internationell original-produktion med svenska skådespelare, som kommer att erbjudas exklusivt för våra kunder senare under 2016, säger Jonas Karlén, VD Viaplay.

I serien spelar Stormare och Glans två svenskar i Downtown LA, som försöker överleva som olicensierade privatdetektiver. Peter Settman ska vara showrunner för serien.

- Att få lansera Viaplays första originalserie - med en rollista beståendes av Sveriges främsta och roligaste skådespelare - känns otroligt roligt och hedrande. Swedish Dicks är någonting du aldrig tidigare har sett, en perfekt mix av skratta högt-stunder och dialoger med en mer seriös underton, berättar Peter Settman, showrunner för Swedish Dicks.

Swedish Dicks kommer att finnas tillgänglig Norden över, exklusivt på Viaplay senare under 2016.

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL