De bästa komedierna på Viaplay

Det är alltid svårt att komma över bra komedifilm. Branschfolk menar att det är den svåraste genren att bemästra, till och med svårare än skräck. En av komedifilmens största utmaningar är åldrandet. Humor är i ständig rörelse och vad som var roligt för några år sedan känns daterat redan idag. Trots dessa utmaningar finns det vissa komedier som alltid känns fräscha och tilltalande.

Här nedanför kan du ta del av några av de bästa komedierna på streamingtjänsten Viaplay!

Youth in Revolt (2009)

YOUTH IN REVOLT

Regi: Miguel Arteta
Med: Michael Cera, Portia Doubleday, Zach Galifianakis, Steve Buscemi m.fl.

Youth in Revolt beskrivs ofta som ännu en komedi i måste-förlora-oskulden-innan-bla-bla-bla-andan, vilket jag ser som missvisandeäven om filmens huvudroll Nick (Cera) är sexfixerad tonåring med en stark längtan efter att göra sexdebut. Detta är för mig en äkta kärlekskomedi och allt vad det innebär. Filmen handlar inte om att scora första bästa brud, utan den handlar om ung och hopplöst förvirrad förstakärlek, om drivkraften att göra precis allt för att få vara med den man älskar. Visst det är ju självklart lite extra tillvridet och skruvat, men det är ju också en komedi, det ska vara roligt i all hopplöshet.

betyg_3_5

The Wolf of Wall Street (2013)

The-Wolf-of-Wall-Street-DI

Regi: Martin Scorsese
Med: Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Jonah Hill, Matthew McConaughey

Denna omdiskuterade mörka komedi bygger på en sann rise and fall-berättelse om Wall Street-yuppien Jordan Belfort (DiCaprio) som från scratch jobbar sig upp till den absoluta finanstoppen för att sen förfalla i brott och korruption.

Jag skulle vilja framhäva DiCaprios insats. Rollen har allt – Ondska, hjärta, passion, styrka, svaghet. Listan går att göra betydligt längre. Han är överallt och fullkomligt övertygande hela tiden.

betyg 4

Midnight in Paris (2011)

midnight in paris 2

Regi: Woody Allen
Med: Owen Wilson, Rachel McAdams m.fl.

Förlovade och nostalgiske författaren Gil (Wilson) får under en resa till Paris av en mystisk slump möjlighet att åka tillbaka till 20-talet. Där hänger han med flera av det glada årtiondets celebriteter och börjar ifrågasätta om det verkligen är hos sin trolovade Inez som han hör hemma.

Denna charmiga och mysiga romantiska komedi är en av Woody Allens bättre filmer. Rekommenderas starkt.

betyg 4

Förtrollad (2007)

förtrollad

Regi: Kevin Lima
Med: Amy Adams, Susan Sarandon, Patrick Dempsey, James Marsden m.fl.

Ultracharmig romantisk komedi om sagoprincessan Giselle (Adams) som hamnar i verklighetens smutsiga och stökiga New York. Till hennes undersättning kommer den stiliga och naiva sagoprinsen Edward. Problemet är bara att Giselle har börjat bli förtjust i den ensamstående arkitekten Robert (Dempsey).

Tokigt och roligt på hög nivå med fantastiskt skådespel. Amy Adams visar ännu en gång att hon är en av vår tids främsta skådespelerskor.

betyg 4

Smala Sussie (2003)

smala sussie

Regi: Ulf Malmros
Med: Tuva Novotny, Björn Starrin, Kjell Bergqvist, Jonas Rimeika m.fl.

När Eriks lillasyster Sussie försvinner bestämmer han sig för att åka tillbaka till den värmländska hembyn ”Bruket” för att ta reda på vad som har hänt med henne. Snart vaskar han knädjupt i lögner och intriger.

Ulf Malmros skruvade värmländska thrillerkomedi är fullspäckad med älskvärda karaktärer. Hopplösa filmfanatikern Pölsa som har svårt att skilja film från verklighet, videobutiksägaren Gerd som också är Värmlands värsta ”drug dealer”, tvångskommenderade stockholmspolisen Billy Davidsson som tvingas att jobba med undermålig teknik i den lilla byn.

På många plan är detta en av de mest intelligenta komedier jag har sett, tyvärr spårar det lite väl mycket ibland och därför når inte filmen de allra högsta betygen.

betyg 4

För fler recensioner, listor och nyheter, följ Filmtopp.se på facebook och twitter.

About Eric Diedrichs 710 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.