Thinner

Thinner (1996)

  • 1 tim 33 min
  • Skräck/Komedi
Eric Diedrichs
Uppdaterad 03 december 2019 kl. 15:12 | Publicerad 15 december 2014 kl. 17:12
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Fånigt men underhållande.

  • Regi:
    Tom Holland
  • Manus:
    Michael McDowell, Stephen King (roman)
  • I rollerna:
    Robert John Burke, Joe Mantegna, Lucinda Jenney m.fl.

Jag vet inte riktigt vad det beror på men jag har fått Stephen King-feber. Enda sedan jag såg om Lida så har jag gått och letat på biblioteken efter både hans böcker och filmer. Till min stora glädje har jag haft nöjet att få tag i ett gäng.

Min plan är att de närmsta tre dagarna både och lägga upp tre recensioner på Stephen King-filmer jag aldrig tidigare sett. Häromdagen såg jag för första gången Thinner (1996). Så vi kan väl börja där?

Thinner

"Thinner" är en skräckkomedi om den arrogante och kraftigt överviktige advokaten Billy Halleck (Robert John Burke) som får livet upp och nedvänt efter att en rom yttrat en förbannelse över honom.

Plötsligt börjar Billy rasa i vikt. Han går ner några kilon om dagen. Något både han och hans fru först välkomnar med glädje. Billy var ju trots allt kraftigt överviktig. Men snart börjar de fundera över om allt verkligen står rätt till.

Billy tappar och tappar vikt trots att han frossar likt innan. I ren och skär panik frossar han ännu värre för att kompensera sin otroliga kaloriförbränning. Men nä, så enkelt är det inte. Billy blir allt magrare och magrare.

Storyn är skarp. Visst det känns lite örnigt med en gypsy curse, men detta problem tacklar filmen rätt så bra med sin humoristiska ton. Tyvärr så finns det andra brister.

Dels så är Robert John Burke inget vidare i huvudrollen. Han är inte särskilt rolig när det ska till och inte heller särskilt trovärdig i de er seriösa bitarna. Dels så är andra halvan av filmen rätt löjlig. Skådespelet är övertydligt och många gånger känns det som om filmen tappar fokus.

Men i sin stora helhet var jag road av Thinner. Den är bättre än många Stephen King-filmatiseringar, och jag kommer säkert se om den framöver.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL