Recension: Thinner (1996)

Jag vet inte riktigt vad det beror på men jag har fått Stephen King-feber. Enda sedan jag såg om Lida så har jag gått och letat på biblioteken efter både hans böcker och filmer. Till min stora glädje har jag haft nöjet att få tag i ett gäng.

Min plan är att de närmsta tre dagarna både och lägga upp tre recensioner på Stephen King-filmer jag aldrig tidigare sett. Häromdagen såg jag för första gången Thinner (1996). Så vi kan väl börja där?

Thinner

Film: Thinner (1996)
Regi: Tom Holland
Med: Robert John Burke, Joe Mantegna, Lucinda Jenney m.fl.
Genre: Skräck/Komedi

Thinner är en skräckkomedi om den arrogante och kraftigt överviktige advokaten Billy Halleck (Robert John Burke) som får livet upp och nedvänt efter att en rom yttrat en förbannelse över honom.

Plötsligt börjar Billy rasa i vikt. Han går ner några kilon om dagen. Något både han och hans fru först välkomnar med glädje. Billy var ju trots allt kraftigt överviktig. Men snart börjar de fundera över om allt verkligen står rätt till.

Billy tappar och tappar vikt trots att han frossar likt innan. I ren och skär panik frossar han ännu värre för att kompensera sin otroliga kaloriförbränning. Men nä, så enkelt är det inte. Billy blir allt magrare och magrare.

Storyn är skarp. Visst det känns lite örnigt med en gypsy curse, men detta problem tacklar filmen rätt så bra med sin humoristiska ton. Tyvärr så finns det andra brister.

Dels så är Robert John Burke inget vidare i huvudrollen. Han är inte särskilt rolig när det ska till och inte heller särskilt trovärdig i de er seriösa bitarna. Dels så är andra halvan av filmen rätt löjlig. Skådespelet är övertydligt och många gånger känns det som om filmen tappar fokus.

Men i sin stora helhet var jag road av Thinner. Den är bättre än många Stephen King-filmatiseringar, och jag kommer säkert se om den framöver.

betyg_3

About Eric Diedrichs 815 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.